semalaman si ajie

hai,
hm dah lama ta rasa macam ni . seharian si ajie ta tido . lepas abis dating bersama internet , jam menunjukkan 2: 30 pagi . apa yang si ajie buat lama lama depan laptop ? banyak yang boleh di buat ! hahha .. jangan tanya lagi, tpi semua nya dibawah pengawasan orang dewasa . ya saya gadis yang berumur 20 tahun dan masih di bawah pengawasan orang dewasa . seronoknya ! macam anak manja *ceh , sumpah perasan .

Tutup laptop, dan terus menuju ke television pulaa ! time for Diva Movie . ni kerja si ajie tiap malam . Diva Movie selalu yang akan bermula around 2-3 pagi . So masih awal lagi untuk si ajie melayan movie itu . Si ajie ada satu tabiat, ta suka nengok awal cerita, nanti suka nak membebel sebab ta paham, dan awal cerita tu menbuatkan si ajie ta suka dengan ending yang kadang kadang mcam taik ! so kalau nengok separuh cerita jadi macam teruja sangat nak tau cerita pasal apa, apa jadi . semua tu penting bagi menghayati cerita, bagi si ajie la !

antara Diva Movie yang sudah di tonton .
1. The Donner
2. 3 Weeks 3 kid's
3. House Under Siege
4. Wisegal
5. And Baby Will Fall

movie berakhir jam 4:30 pagi . mata si ajie sudah mengantuk . tiba-tiba , macam lapar pula . mari kita cari sesuatu sebagai ngonyil ngonyil . ok, jumpa HL chocolate. oh, my Favorited . hmm, sedap nya .. lagi apa nak buat nie , ngantok tapi takot nak tido . sebab dah tinggal sorang,takot nak tido . ha, itu tabiat buruk lagi satu . nengok talipun . tiada apaapa , jadi siapa nak tido kan . macam mana nie . apa kata kita ta yah tido nak .

dari satu cerita ke satu cerita si ajie nengok . sampai laa , ting~ ting~ ting~ ting~ ting~ ting~, bunyi macam ?? .. bunyi alarm . omg , alarm dah berbunyi sekali pandang jam rupa nya dah 5 setengah . si ajie masih tak tido , membazir masa dengan hiburan dunia . Ya Allah , Sesungguhnya aku telah membazirkan waktu malam ku dengan perkara yang sia sia .

si ajie bangun perlahan, menuju ke tandas, mengambil wuduk . lalu menunaikan kewajipan, sehingga azan subuh . haa~~ , lega, sekurang kurang yang ada faedah di sebalik si ajie ta tido malam nie. lepas subuh, tiba tiba mata basah, air mengalir macam menangis . NO! ini pertanda bahaya , selalu nya mata si ajie akan mata berair seperti menangis bila dia berasa penat yang sangat penat . harus tido ini walaupun sekejap .

sedaya upaya cuba untuk tidur, namum tidak berjaya .badan mula rasa tidak selesa. akhirnya si ajie di serang sejenis penyakit yang rasa nya hampir majoriti manusia di muka bumi ini pernah dapat . Ya, si ajie deman dan kawan kwan nya ! sesungguh nya ini semua ujian dari Yang Maha Kuasa , si ajie terima .

jadi nya sekarang ni si ajie berkeadaan seperti orang berpatang , sentiasa bersweater dan berstoking ! . semoga cepat la si ajie sembuh dari demam ini .


1 comment:

Black Jeepsu said...

si ajie dah kembali.. terimakasih... semoga cepat sembuh! insyaallah.. :D