terungkap jua akhirnya


semalam hati berbungabunga riang tidak terkata ,
tapi di sebaliknya ada hati yang melayanglayang walaupun tidak di nyatakan .


tapi
hari ini barlainan ,


hati yang berbungabunga itu tidak lagi riang , berubah menjadi layu .
namum , ada hati lain yang mula berbungabunga .


hari ini kau berceritakan tentang suatu yang hanya kau yang tahu ,
aku tersentap pilu,
namun,
aku tetap mengukir senyuman seperti tiada kesedihan di hati ..
sebenarnya ,
apa yang aku sedihkan pun aku sendiri ta pasti .

mungkin terharu kerana engkau sanggup berkongsi cerita atau mungkin aku tergugat dengan pengakuann kau ?
argghh , lupakan semua ituu ..
aku sebagai kawan tetap sebagai kawan .


terima kasih berkongsi cerita dan memberi tahu rahsia . tiba-tiba rasa sangat dihargai dan istimewa .
semoga persahabatan kita kekal hingga keakhirnya .
SSAR ;)


kita sering mengharapkan suatu keajaiban , namum apabila keajaiban itu tidak seperti yang kita harapkan ...kita akan sedih .. tapi kita harus menerimanya juga ..

xoxo ,

mungkin, suatu hari nanti giliran telinga kau untuk mendengar luahan aku pula .. siapa tahu :)

hari tukartukar hadiah $$

rabu , seperti yang di rancang sebelum cuti CNY. :' naik cuti ni kita main tukartukar hadiah , jadi setiap orang kene bawa hadiah sendiri, harga antara 2$$-5$$ '

macam zamanzaman sekolah je, hee .
mengimbau zaman lalu !



hadiah satu meja, setiap sorang ada satu

orang klasik ,
muka teruja ta sabar mau dapat hadiahh !


pegang nombo masingmasing dan senyumsebesarmungkin !
semua pandang yana !




tokey topup maju kedepan , ni ta boleh jadi !
sekali HP mesra alam stuck pula.. hahaha

wajah kegirangan dapat hadiah.
ceh , padahal betul tau lagi isi dapat apa . hahaha


kinah ingat p kelas bawak jam! supaya ta ngantok
yam , nasib si ajie ta gila cokolet , kalau ta mesti abis licin

aishah dan mira ,
ini kembar melekat dalam kelas
ecah suka buat muka blur !

KK & PKK
ketua kelas niza
penolong ketua kelas fida
kurus niza sejak jadi KK.

nadia , aqilah@ soot , atirah
tigaoranginiadanamasendiri !

geng belajar !
aini dan husna
una selalu tido awal, susah nk kacau T__T

syazana dounat , comel kann ??
dapat note book,
boleh catat perbelanjaan bulanan !

syabbie ,
sukata sukata ??
sebenarnya nilah hadiah dari si ajie .
heeee xD

tasya dapat heart bernilai 5 $$

faizul kaki pantun ,
comel paper beg ,
apa isi dalang ?
ada rupa pantun ta , mestilah tidak !

sue , sepetnya mata. anak cina eyhh ??
tuu , gambar awek pun dh cinaa ..

tecca dapat jam !!
lepas ni mesti selalu awalkan, bolehhlaa kejut kami sekali
=)

shima menang topup dari tokey topup, DAYANA
+___+

fatin senyumm . walaupun kurang sihat.
tokey kedai runcit dapat stok tambahan


_________________________________________________________



ini cerita kami ,
HS110/4B .
jatuh roboh, bangun maju ,tetap bersatu !

agakagak,
kenapalah budak ni masam semacam ..
=='

pikirpikirkandanselamatmencarijawapannya !



xoxo .
sekian , cerita by si ajie .
gua dapat hadiah cantik , thanks si pemberi .
(:

voucher dah luak!

rm 200 .
hangpa p laa masuk kedai buku yang berkaitan
rembat apaapa yang patut .
apalagi , haha . mula beroperasi .



pokcik, terima kasih bawa kami lepak di Popular dan MPH . menghabiskan voucher , masuk kedai buku dan ambil apa sahaja , terasa seperti orang kaya raya .. hahahaha .






thanks sebab percaya saya drive selangkah dua tdi . heeee ..
xoxo , saya di buli makan ice cream comotcomot!

Ada Lembu Nak Jaga


ada lembu nak jagaa ??
wth , pelik nya .
sekali si ajie tengok ==' ta terkata, tengok la sendiri kalau nak kata apaapa sila laaah ..
btw, thanks tu pokcik abdul aziz sebab dy nak mengesyorkan untuk nengok video ini . heee :P

percutian 24 jam

apa si ajie buat cuti sempena tahun baru cina ??

menghadap laptop,makan,berak,solat,tido.thats its ??

mestilah tidak ! si ajie pergi jalanjalan , balik Johor la!
ceh , Johor bukan memang tempat si ajie ke ? yes, its is ! tapi kali ni kami p ramairamai, . kami ikut siti fatimah adam balik ke rumah nya , BATU PAHAT , juga kampung si ajie.. hahaha ..


selamat datang ke Batu Pahat !

budakbudak ni salah jangkaan,
replika batu dan pahat dan tangan tuu kecik je sebenarnya , ta tauu laa apa yang budak ni bayangkan dalam kepala mereka.

maka jalanjalan laa kami kat dataran Batu Pahat .

terujauja si ajie p BP, padahal kampung sendiri je kot.

budak alor star, budak kuantan , budak BP ,
heeee .

pastu , kami pun pergi cari murtabak sing ga po , kt restoran Noor !

ini murtabak nya ! jumbo second large .
ni lipat dua so nampak kecik .
+
abc special ..

berkelah di tasik Y.

ini dainasaru kami , comel kan ??
jinak jangan bimbang ,
it wont hurt you!

durian time!

blackjeepsu muka teruja belajar minum air kt pangsa durian !

malam tahun baru ,
makan besar !
selamat tahun baru cina ! (;

sepanjang perjalanan pulang kami di temani percikan bunga api tahun baru cina yang sangat cantik dan warna warni . hmmm , semua senyum ke telinga dapat nengok bunga api tuu .

Siti Fatimah binti Adam , thanks iti xD


inilah percutian 24jam kami, dari 21.1.2012 hingga 22.1.2012. mungkin ada terlebih satu dua jam . tpi padat duapulohempatjampunyapercutian secarapuratanya !

terima kasih banyak sebab sudi ajak kami p rumah ko , its was amazing. best sangat ! terujauja. heee , event kampung aku pun kat BP, tapi ni sebab pergi dengan kawankawan so rasa sangat seronok .

xoxo, next vacation ??

sambungan


"semoga celik saja pagi besok!
harimu bertambah ceria! "

its it !
ceria , pagipagi masukkan earphone kat dalam telinga dengar bla bla bla bla bla berjam jam .. macam macam yang di dengarinya .. hmm, terima dan ingat sebolehnya .. arghhh , dah penuh otak , cerumen pun dah melimpahlimpah , dengar dan senyum je laa . hahahahaha ...


mari lunch bersamasama .arghhhh ~~ sedapnya membuli dan men"translate" kan isi hati manusia ini .. siapa yang salah , siapa yang merajuk , itu tolak tepi. sekarang masa gua !

mari kita daki bukit petang ini. awal awal lagi dah spoil. gua kene tinggal . gua rasa semacam, gua ta nak buat benda ni ! belum tiba masanya lagi gua belum ready nak buat ini dengan manusia ini sebab gua pernah sedih dulu . (macam taik kan, padahal panjat gunung ja, gua ta kira, sebab ini perasaan gua!)

matikau matikau matikau , sedap kene buli sehariann ?? seronoknyaaa !
rasakan ! ini sebahagian dari ujian menjadi orang terdekat kepada si ajie pesakit mental acute punya ! haha



ini baru nama nya hari yang ceria (:


peringatan : tiada ganjaran tiada perubahan , perubahan membawa kesengsaraan ! nak tau kesengsaraan type apa ? try laa buat (:



xoxo, post ini kepada yang paham sahaja
xD


terima kasih atok !

14/1/2012

Dalam kesedihan ada kegembiraan (:


keletihan selepas treasure hunt , konon nya. padahal mainmain ja lebih . heee ..
lalu tertidoo .

dah puas tidoo , bangun dengan harapan kesedihan itu hanya mimpi .

tapi ..

ternyata , kesedihan itu benar !



arghh , tidak suka #$

namun,

kesedihan itu terubat

apabila

si ajie terpandang sesuatu yang sesuatu yang sesuatu ...



SAH ! TIDAK SALAH ! ITU TAUFUFA !!!! rezeki



ruparupanya, taufufa ini dari atok , hmmm . terima kasih atok .
maka dengan ini kurang sudah salah satu "hutang" atok kepada nenek nya ..

rasa sedih pun ada .


arghhh , sudah . jangan merepek . gua nk menikmati TAUFUFA gua nie .. HA HA HA


kurang satu "hutang" tidak bermakna "hutang" itu tidak akan bertambah !
HA HA HA ..
"hutang" berkurang dan bertambah bilabila masa xD


xoxo ,

khamis yang pucat

musfirah beranganangan ! haha



siti berposing !





ok, ini ajie si tukang snap .
terima kasih kepada super sapian , haha .
godeh2 notebook dy jumpa webcam . apa lagi .. haha
sebenarnya dah tada kerjaaa !

tada kerja apa nyaa , esok test ! dahhhh , sekarang p beli makan dan balik study !!jangan dok berangan lagi ....

ahad yang bermanfaat


salam ,

perjalanan ahad bermulaa ,

pagi-pagi dengan mood yang macam nak hantuk kepala ke dinding si ajie bangun lalu bersiap untuk berjuang demi masa depan dia ..
* KI jee ponn , cita macam nak p final .

jalan punya jalan sekali salah venue dahh . patahh balik, membazir lemak aku ! sialan .


Then, boleh pulaa stuck dalam lif , time tuu cuak jangan cita laa , keluar lif macam tertinggal buah pinggang dalam tuu, berpeluhpeluhh . tapi , ini ajie laa . gua diamm cool.


the best part . time lunch . kami duk ramairamai buat bulatan lepak depan fakulti makan ramairamai , macam kenduri dahh . haha . lama ta lepak dengan budakbudak group a .


sambung LDK ,fasi gua wangi. Encik Sufian, sangat seronok.. walaupun aktiviti macam nak mati boring nya , sebab benda yang gua semua dh tau , tapi guaa sukaaa ~~ haha


dan dan dan dan balik .



sekarang si ajie berada di atas kerusi di sebuah bilik bernama wad , di sebuah hospital bernama HSB.
adakah anda percaya ??
gua overnite kat wad , baru mencabar , ada bran ?? jommm laaa .. haha .

makananku !

08012011





esok ada KI laa ajie . hang dok cita makanan sedap malammalam macam nie . hang ta tau lapar kaa !!
dahh , sawcincao. selamat mimpi taufufa .