ramadan datang lagi,
baru sekali solat terawih, aku dah rasa macam raya.. haha..
gilaa laa, puasa pun belum lagi, lagi mau raya-raya
apala si ajie nie

ramadan kali ini,
si ajie berjauhan lagi dengan keluarganya
sedih, tapi si ajie mampu berdikari,

ramadan kali ini si ajie
ditugaskan untuk pratikal di hospital Klang,
OMG, besarnya beban itu
hha, gilaa laa puasa kat rumah pun aku guling2 nak buka

ta pe, si ajie di alam dewasa sekarang,
dy pasti mampu menghadapiya dengan jaya.

semoga ramadan kali ini lebih berkat
selamat berpuasa, bersyahur, bertarawih (:
Friday 29 July.
again , again , and again .
buat kali ketiganya aku mencuci mata , ceh mata hang kenapa ajie ?
cuci tu ayat lagi bagi crying laaa ~~
cuci mata itu memang bagus, cerah je mata si ajie lepas tuu .. haha ..
setiap kali aku cuci mata, adalah kerana si pelik.
mari masuk ke alam serius ~~

si pelik,
what you have done ??

you make a post,
you make me cry

you sent me a text,
you make me confuse

you make another post,
you make me disappointed, but I am grateful

you make a valor decision to face the true,
you make me nerves and I start cry

you stay away from me,
you make me fell weird

you make me worried of your condition,
you tarp me to care of you

you come to me,
you make me smile in may heart

you give me something that only for me,
you make me feel touched

you sent me a text,
you make me excited

you make apologize,
you make me laugh

you sang me a song,
you make me feel guilty, feel very appreciated, and
cry again

when we meet,
your smile, make me fall in love with you.

thank you very much,
its new for me and you .


Buat engkau si pelik (:
terima kasih kerana terus terang dan sanggup mengambil risiko .
bak kata kau, dah alang-alang jadi. biar cakap terus, hee..
alamak malu laa seyhh, sorry laa aku memang lemah ~~
BTW aku sangat menghargai keberaniaan kau.

mesti kau bengang kan aku asyik tanya-tanya jee.. haha
itu hobi kau kne pahamm
biasalah, sebab aku ta kenal kau dan kau sangat pelik
kau orang pelik buat abad ini .. hahaha ..

aku ta berani nak cakap apa-apa sebab aku sangat takut
tapi akhirnya semuanya akan selesai ..
kau rasa apa akan jadi lepas nie ??
"kadang masa dia diam, dia sedang memahami, masa dia pandang, dia betul2 memerhati, bila dia bercakap dia sudah betul2 memiliki"



THE BEST WAY IS
.
BACK TO NORMAL (:

adakah anda perasan ?


berkaitan dengan apalaa seyhh .. nak tau bacalaa..hidup nak senang je.. MARAHNYAA..

perasan ta seorang budak perempuan hingusan, selekeh, low profile, kampung2 je boleh jadi famous bila dy dapat Boyfriend yang hot gilla, yang hemsem, yang tinggi, yang macam model punya..

budak perempuan ini akan menjadi perbualan dalam kalangan gadis-gadis lain. lebih-lebih lagi gadis-gadis yang suka pada lelaki tersebut namun lelaki tersebut telah disambar oleh gadis hingusan tersebut.

reaksi gadis-gadis :
" ni la awek si polan tuu , apa laa yang dy pandang sangat pada budak nie. aku lagi hot kot "
" weyh2, korang kenal budak nie ? dy laa yang caple dengan si polan tuu."
" aku rasa x sesuai je budak pmpuan nie couple dengan si polan tu"
" eyhh, buta ke si polan nie, kenapelah dy pilih budak pompuan tuu"
" aku rasa budak tu jadi kuli dy je, bila pokai dy pau laa, apa guna ada awek kan"
" ala, aku rasa si polan tu saja je nak test budak tuu, kejap je tuu. nanti putus laa tuu "
" dy ta nampak ke aku suka kt dy dari dulu lagi ? kenapa lah dy pilih budak lain, aku macam mana ?"
" alaa, nie mesti main kotor nie, jampi serapah punya, cayalaah kalau ta, ta kan nak terpikatnya punya"
" biasa jee, dah jodoh dorang biarlaah "


reaksi geng2 laki si polan itu :
" weyh, kau serius dengan budak tuu ? "
" apa cita kau, dah dapat ke awek yang kau usha tu ?"
" cepat kau tangkap anak ayam
alaa, aku ta tau laa, sebab aku bukan lelaki .. haha ...


ini kisah lelaki hingusan dan perempuan cantik
lelakinya sangat la selekeh, buruk penampilan, kuat makan, gelojoh, panas baran, sombong, mulut busuk, gelabah, tapi sekali nengok awek , perghhhh .. cantik laa soit, pandai, sopan santun, ciri-ciri wanita idaman laa katakan.

dengan tidak semena-mena lelaki itu akan menjadi popular dalam kalangan kaki-kaki gosip antarabangsa...

reaksi lelaki-lelaki:
" perghh, sial laa dy dah kebas awek cun tuu "
" macam mana la awek cun boleh dapat laki buruk macam tu, aku rasa ramai lagi yang hemsem"
" kalau dah nk caple sangat cari yang senonoh boleh ta, macam aku nie ke? logik sikit laa"
" apala yang buat awek tu cair kat laki tuu, pelik nya"
" apa pun tada, tapi awek nak cun je tu penting"
" buta laa aku rasa awek tuu, macam tu pun boleh jalan ke ?"
so on ~~

reaksi gadis-gadis
" kau betul-betul dengan mamat tuu ?"
" kenapa mamat tu ?, selekehlaa"
" dah tada lelaki lain ke desperate sangat ke ?"
" kau biar betul laa, macam tuu buat bf, kimsalam laa"
" yuck, ta seleranya aku nengok boyfriend budak tu"
" eyh, pelikan macam mana lelaki tu boleh dapat awek cun macam tuu"
" mesti sebab lelaki tuu kaya, kalau ta mesti pmpuan tu tanak punya laa"
so on~~

perasaan ta pasal benda nie ? kadang2 kita tak perasaan pun kewujudan orang-orang ini sampai dah mereka manjadi meletop kerana perkara-perkara macam ini ... betul ta ??
heee ..

*ok, si ajie post pasal benda ini inspirasikan oleh dua pasang caple ini. seorang nya cantik + sorangnya buruk macam tuu laa .. hee ..tiada kaitan dengan hidup si ajie !

apa pun ta jalan


mai baca cerita merapu ikan kerapu si ajie kali ni .

semua pun dapat cuti seminggu kan ?

ta kira laa, korang balik kolej awal or lambat, yang betul cuti seminggu
sebab ada budak tu, dy dah balik kolej awal gila, konon duk umah bosan macam anak dara, ceh padahal dia tu anak teruna sama je dengan partner dy yang balik awal tuu, dh sampai baru nak kecoh2..

apa, bosan duduk rumah ?? ta bagus laa ..
kat rumah macam macam benda boleh buat. dah laa hari-hari dapat makan free, oder je nak makan apa mesti dapat punya laa.. ta payah susah2 turun cafe beli makan, or tiap2 malam berlapooo, then mengadu kat orang, then lari2 cari siapa nak sedekah maggie* ok maggie nahar & tecca belum ganti lagi ...haha..

sebetulnya, kalau pandai ususkan masa dengan betul duduk rumah or kolej sama je. mana2 pun boleh belajar, boleh main . hahha..

ceh ajie cakap banyak, hang cita sikit hang duk umah buat apa je ?
buat apa hang cakap ??
: makan
: kemas rumah
: tidoq
: cartoon
: chuck
: bergosip dengan ibu
: jadi driver
: jadi cikgu utk adik2 wa yang nak exam taun nie
: p layan budak2 kecik
* gilaa laa, si ajie layan budak kecik .. hahaha.. wa terpaksa .. u all kne pahamm ~~
ha, benda2 nie laa yang si ajie buat sepanjang cuti seminggu dia.. haha ..

bayangkan bila masa dy STUDY . haha.. so pada PUAK BUSUK HATI wa bukan cakap kosong. memang betul wa ta study lu kne paham.. ker
ja2 tertangguh :
: BEL 311
: CTU
: NUR 201
: PROCEDURE BOOK
: TEST NUR 201(...)

apa seyhh ... semuanya ta jalan laa... lain kali ta payah bagi cuti kalau cuti tu berpackage dengan kerja yang berlambak macam ni..

surat untuk JIN

sekarang si ajie sedang cuti sem .
dan dy ta penah bagi tau kawan dy setiap kali dy balik Mersing, mungkin sebab dy tidak mahu diganggu dan ingin mengabiskan masa dengan duduk di rumah mengadap laptop sampai abis cutinya.. namun racangannya selalu gagal disebabkan dia berkawan dengan JIN yang jugk budak UiTM , so for sure la setiap kali cuti mesti sama punya.

so setelah sekian lama si ajie ta jmpa budak2 Mersing nie, lama laa siot sejak si ajie sambung belajar, balik si ajie ta penah lepak dengan dorang. sampai laa malam tadi.
kebeulan si ajie di bandar bersama2 seluar tidonya si ajie g lepak dengan dorang.. haha.. siapa suh ajak mengejut macam tuu ..si ajie setuju untuk lepak sama2 pun sebab dah ta tau nak bagi alasan apa supaya ta jumpa korang .. haha.. kalau laa ta terserempak malam tu, memang korang ta kan dapat lepak punya dengan si ajie ..haha


kehadapan JIN:

JIN, sejuta terima kasih kerana selalu ingat kat aku, semua benda yang ada kaitan dengan aku ta kira sekecik kuman or sebesar gajah semua hang ingt sampai kadang2 aku sendiri pun dah ta ingat benda2 tu semua..pasai Capital A tu, better hang lupa kan. sebab aku ta kan bagi tau siapa Capital A itu .. haha ..terima kasih sebab ajak dan belanja aku lepak dengan korang malam tadi.. memang sempott seyyhh~~~ .. sedap siot korang hentam aku .. ta pe, ada ubi ada batas ada hari jumpa kat pinang nanti aku balas. weyhh kalau aku jadi pindah mertajam, hang orang first aku habaq punya laaa .. hee * buruk laa aku cakap utara, memang la sebab aku orang JOHOR yang menyukai bahasa orang KEDAH

JIN, sorry aku bukan ta nk ikut hang p joging, tapi pagi adalah cartoon time memang ta boleh ganggu punya .. heee.. yeah, aku still kebudak2kan .. itulah ajie .. tapi aku cube
mendewasakan diri. yela smpai bila nak macam kanak-k
anak kan?? haha .. tapi aku dah tinggi kan kan ?? heee ..dulu ye laa, kau terus datang rumah kalau aku bagi alasan banayk2.. heee. ala skg kalau kau datng pun aku ta kan keluar rumah punya.. haha ..

JIN, stop2 laa tanya aku pasal masak-masak nie.. balik-balik tanya aku pasal masakan. aku rasa hang lagi terra pasai masak-masak nie.. hidup hang kan survive.. so tolong laa, stop asking me about IT. aku bukan tok guru masak2 .. nanti aku belikn kau buku masak2 boleh ?? tapi nanti mak hang pelik pula.. HAHA.. ta pe, nanti aku selitkan EL utk mak hang sekali .. haha

JIN! serius hang dah ada awek ?? wooooooooooooo~~ sumpah mula2 aku cm nak tergelak
nengok status hang . tapi bila aku pikir2 balik, best siot siapa dapat jadi awek hang .. preghhhh, terbaiklaa.. walaupun aku ta kenal siapakan gadis bertuah itu, hang kim salam je pada
dy, jangan main gila je sudah .. haha ..aku ingat lagi dulu, macam mana hang carring nya pada si nyonya yang hang suka tuu. berdarah2 siot..apa2 pun good luck pada relationship ini..

JIN! sumpah kalau aku lecture hang memang aku gunting2 rambut tupai hang tuu , geram laa siot. selekeh .. macam haram * PALAPIS~~~ hahha ...aku nengok hang dari sekolah sampai sekrang sama je, seinci pun ta tinggi, sekilo pun ta naik .. makin mcam rangka adalaa.. haha.. orang jaga badan la kata kan, nak berguling-guling jaga tanah .. haha ..

Lastla, JIN. sudah2 laa hentam ak kat FB. aku tau hang ta dalam friedlist aku . tapi hang hentam aku kat group kelas kita.. malu laa seyhh.. gaga .. nanti budak2 kelas cakpa apa pula. hang ta payah nak gembur2 kan benda yang aku memang dah tau. pasai DIN tuu . aku dah tau lama laa. sebab dy penah cakap sendri dengan aku .. hang ta yah nak jadi setan sangat la kan.. cukup2 dengan JIN hang tuu ..

* sorry la post kat sini (:

Fly Me Away



Silver Moons and paper chains,
Faded maps and shiny things.
You're my favorite one-man show.
A million different ways to go.

Will you fly me away?
Take me away with you,
My love.

Painted scenes, I'm up all night.
Slaying monsters, flying kites.
Speak to me in foreign tongues.
Share your secrets one by one.

Will you fly me away?
Take me away with you,
My love.

Now I cant think what life was like
Before I had you by my side.
Cant say what I'd do without you,
Knowing what its like to have you.

Hidden walk ways back in time.
Endless stories, lovers cry.
In my mind I've been set free.
Will you take this Journey
You and Me?

Will you Fly me away?
Take me away with you,
My love.

Fly me away with you,
My Love.

Take me away with you,
My Love.

malu laa~~


siapa nak ikut antar angh g busstop ni ??lajuuu, ayah dah tunggu dalam kereta ..
ajie2!!! ajie nak ikut ..
berlari2 ajie keluar bilik tanpa mencapai apa2 punn terus masuk dalam kereta dan jalan ...

smpai je kt busstop ..

bus angah dah ada tuu, angah naik dulu eyhh ..
eyhh , ajie ibu lupa bagi angah duit lanja dy , tolong naik bus bgi kan pada angah ..
baiklah ibuu ~~

tanpa segan silu ajie pun naik bus dn bagi duit tu pada angah

angah nie ibu bagi, buat beli coki2..
alaaa susah2 je, ckp ibu trimas..
ok, cun.. bye2. ajie turun dulu ..
eyhh2.. pakcik jangan tutup pintuu, saya bukan penumpang.. bukak laa, saya nak keluar.. sy nak balik.. alamakkk....~~
eyhh, maap dik, pakcik ingt awak penumpang ..

satu bus ketawakan si ajie nie boleh ta, perghhh ..
hahah ..gilaa sumpah laa, semua ketawa.. pakcik tu boleh tutup pintu bus pulaa..si ajie buat bodoh je.. IM COOOOL ..
masuk kereta kne bahan lagi .. ADOI ~~~


bye2 angahh ~~
selamat kembali ke alam pratikal anda .. heee..dapat jumpa kejap pun jadi laa.. ala kat semban je kan.. nanti ajie free ajie g turun semban ok? tapi mesti belnja ajie laa.. hahaha .. gila jahat, adik apakah ini ??

projek sem 3 post 1

anda fikir anda cukup sihat ??

sihat ke you all ?? heee .. ni la projek sem 3 kami ..
16/7/2011
Kampung Parit 8, Sungai Sekinchan, Selangor
jemputlah datang beramai-ramai ..


okeyh. projek sem 3 ini di bawah arahan maryam musfirah ..
i know you can do it !!
sebab tu aku lantik kau jadi leader & bukan yang lain ..

adakah projek ini akan berlangsung dengan jaya nya ??
this post will be continue after this event (:

I'M IN SAD MOOD


si ajie merindui YAMBEEDIN ..
yam hang rindu aku ta ??
hang bila nak balik bilik..
hang tau ta, sejak hang ta da

si ajie asyik tidoo lambat je .. sebab ta da orang nak suh dy tido ..
si ajie asyik bangun lambat je sebab ta da orang nak kejut dy..
ta orang nak main webcam dengan si ajie dalam kuliah..
ta da orang dah nak gado dengan si ajie ..
ta da orang dah ank buli si ajie..
ta da orang dah nak lawan naik tangga dengan si ajie
ta da orang dah nak teman si ajie nengok cita hantuu ..
ta da dah budak IT dalam kelas ..
ta da dah pengarah program projek ..
ta da dah orang nak mengadu apa2 kat AJK kebajikan ni ..

yammm, balik ... si ajie janji ta nangis2 lagi kalau sakit kaki ..

btw, salam takziah buat maryam musfirah binti nordin dan keluarga atas pemergian salah seorang ahli keluarganya pada 12 July 2011.. semoga arwah hadi nordin akan ditempatkan dalam kalangan hamba2 yang beriman .. AL-FATIHAH ..



your part of me .. cebis2 je laa...hee ..

ok, fine. si ajie memang ta setaraf dengan kau .
kau hot dalam geng2 kau ..
si ajie apalah sangat ..
yahh, lagi satu kita tak sama umur ..
sebab tu kau cakap si ajie budak2..
ok, setahun je kot bezanya..
apalah sangat..
alaa, utara selatan still dalam malaysia kan ?
apa je seyhh ..
lagi2 cakap laa lagi ..
you know what the mean by I DON'T CARE ?? .
haha.. ta tau hang p google translate..

pandangan


rugi nya engkau jadi hamba yang tidak pernah bersyukur ...

jangan lah engkau mempermain-main kan kewajipan engkau ...
jangan lah engkau menjadi hamba yang tamak, haloba dan bakhil ..
jangan lah engkau sering mengeluh dengan halangan masa depan engkau..
jangan lah engkau mencaci hina hamba yang kerdil serba kekurangan...
jangan lah engkau lali dan leka mengejar kemewahan dunia sahaja
nauzubillah ..

berubahlaa segera selagi ada yang masih mahu membimbing engkau ..

tunaikanlah kewajipan engkau sebaik- baik dan sesempurna nya..
bersedekah lah dan berkongsi lah rezeki yang baik yang engkau miliki
bersyukur lah dengan segala nikmat yang di kurniakan kepada engkau ..
bersyukur lah dengan kemudahan yang engkau miliki....
imbangilah antara kesenangan di dunia dan di akhirat engkau ..
alhamdulillah..




But it may happen that you hate a thing which is good for you, and it may happen that you love a thing which is bad for you. Allah knoweth, ye know not” (The Holy Qur'an, 2:216).

kaki saya sakit sakit



si ajie masuk competition bowling ?? HAHA ..


9 July 2011
NUSA telah menganjurkan competition Bowling Piala Dekan.. so macam nak support event NUSA si ajie ni pun join laa event ini . ok, plan memang nk main sukasuka.. tapi saingan kirikanan membuatkan ta jdi nak main sukasuka.. heeee.. ta da laa. still for fun je.... ok team si ajie .. nadia, auni, fimah, si ajie. ber4 je.. memng rule..jangan tanye si ajie menang or ta, sebab dy memang menang laa.. nengok kaki laa. haa..

team A. Aziz

team K. UNA..

team, si ajie

nie team dari sem 3 NUSA. yang lain ta tau .. hahaha.. gila kejam ..


budak kedah cakap si ajie mcam budak2,
so si ajie pun main laa benda nie.. haha


terima kasih kpda budak ini sebab sudi ajak si ajie teman dy jalan2
sampai lenguh kaki si ajie..
haha..
btw thanks sb aku dapt tau mcam mana lelaki shopping,
sebab aku ta pernah tau..

sorry laa gambar ta banyak, sebab kali ini si ajie jadi peserta dan bukan nya budk multimedia.. dan dy tidak membawa sony alpa dy ... heee ... (:
tapi sjie ajie masih boleh snap gambar ini ...
kenapa dy pegang bottler saya ?

perkara benar : kaki si ajie sangat sakit, sehingga dy menitis kan air mata tdi .. OMG~~~

NAHAR OH NAHAR ..


nahar baik hang hargai si ajie nie cepat , sebab dy sudah menggunakan gambar hang sebagai profile picture fb dy.. apa hang ingt senang2 dy nak buat macm tuu kalau ta da sebab ?? hang ingt apa ??

mula je si ajie letak gambar hang, hang tau apa jadi ?? nie dia ..

responder pertama : mestila hang .. .. aina, asal guna gambar aku ???

responder kedua : mestilah abg aku ... ajie, kau dah buat surgery ke ?? woooo~~~

responder ketiga : mestilah yambeedin... wow! sorg laila,sorg nahar..mane satu nih??hahaha,bwahahaha!! aku nk wat jgak bole tak? kah3! aku jadi NUR~sape jabar?muahahaha

responder keempat: mestilah wani pian... eh confuse la ni nahar ke ajie ni??? ^_^

responder ke lima: mestilah meon...kembar, pic yg sme,tp org len2,dia bt penbedahn muke la ni.

responder keeman: mestilah shila tsubasa.. ptt ler...!! aq ingtkan nahar..!! rpe nyer Aina..!!

heee .. nahar, hang kene pahamm.. ajie sedang tension pasal kerja BEL dy .. heee... btw thanks sangat kat nahar sebb benarkan si ajie buat mcam itu ..



ini laila nahar, comel kan dy. sy kawan saya (:

hero melaka

hey .. hey .. hey ..

cerita lama pun sebenarnya.. cume baru sempat nak cerita sekarang..
26 jun ari tuu , rasanya laa... dah ta ingt laa yang ingat hari ahad je..kami ajk untuk program OPKIM NUSA ada lah pergi melawat tapak projek di Sg. Rambai, Melaka.. tempat ok, goooood. masa kami sampai tu, ada pelajar2 UiTM Lendu sedng buat program kat situ .. pelajar2 MPP dan JPK dorang.. famous jugak tempat tuu, sebab si ajie pun dapat tau pasal tmpat tu dari kakak dy, UiTM BndaryaMelaka pun pernah buat pgrom kat situ ...

lepas melawat tapak projek, kami pun di bawak jalan2 sekitar area taming sari, dan bagai2.. sebenarnya si ajie dan Melaka ni dah sangat selalu .. sebab memang dy selalu turun Melaka pun.. so mcam ta heran sangat laa di bandingkan dengan budak2 yang dah lama ta datang Melaka.. heeee (:

bermulaaaaaa, Hero Melaka nie berposing... shameer, dy memang orang asal melaka ..
sepanjang perjalanan pegi dy tersenyum je.. suka la tuu dapat balik Melaka .. hahah

antara AJK yang ikut .. Pn. Fatimah Sham pun join



lepak2.. tangan tetap ta lepas handycam


HERO MELAKA berposing .. hahah


Bard, usha awek2 Melaka .. haha

hujan yang si ajie sangka dari subuh, rupa nya ta hujan2.. haha.. apa merepek nie... berita sedih .. kene paham sikit ... projek OPKIM ini terpaksa di tunda.. alamak mcam mana nie.. ta best nyaa.. namun rezeki ada dimana2.. si ajie telah di tugas kan dalam projek lain.. iaitu survival camp .. may be lagi best kot.. heeee (: