its not a joke , its real


yesterday, i thought it was a joke when he said that : i will away from you .

but today , its come true .

and it will last forever ?

could i standing by my own without him , after a long journey ?

..please give me a strength ..
pleaseeee ..

si kekok dengan wedges nya

hai Monday (:

hari ni , si ajie telah menyahut cabaran dari seorang rakan. rakan yang telah lama di lupakan . namum dia tetap rakan .

apakah cabaran nya ??

pertama kali dalam sejarah .
sepanjang si ajie bergelar mahasiswa,  si ajie ke kelas hanya dengan memakai sneakers kadang-kadang sport shoes bila perlu .
tapi hari ini , si ajie telah menyahut cabaran rakannya dengan memakai kasut wedges. serius , ini bukan cerita bohong , si sjie memang ta pernah berkasut tinggi mahu pun ber wedges .

selama ini kasut si ajie hanya lah sneakers dan sandal sahaja . dari zaman sekolah hingga lah sekarang, ya bunyi nya mcam pelik . tapi itu lah kenyataannya . dan wedges yang si ajie pakai ke kelas tdi pun ikhsan dari kakak si ajie . dia bagi pinjam kasut tu untuk si ajie ke dinner, sebab dia marah kalau ke dinner pakai sneakers.

dengan rasa berat hati nya si ajie pun memakai lah wedges tu ke kelas dah mengharui hari isnin  ..

' wani, jalan dulu. jangan tunggu aku . Jumpa di kelas ! '

si ajie berasa seperti kanak-kanak yang baru belajar berjalan .. selangkah demi selangkah ... arghhh , lambat nya, rasa macam ta bergerak ja . haihhh ..

turun tangga pun lambat , semua nya jadi lambat .

kelas ... selamat sampai , lega .


antara ayat ayat cinta yang msuk ke telinga si ajie :

'semua nengok ! ajie pakai wedges !! ' * timah jerit kuat2 di public !

:arrrrr , jangan laaa . malu ... * woo , maluu nyaa .. rasa mcam tuu nak jalan macam itik jaa ..


'eyhh , pakai kasut nie ? , tinggi nya. heee ..'
: ha, kan . dah ta boleh main kepala saya lagi dah . ta sampai kan ..


'ajie dah boleh join geng kita. nengok kasut dia '
: ha, sebab kasut baru boleh join ? keji !


'ko jalan lebih tegak pakai kasut ni '
: memang la , nak cover. kang tergolek maluu la..

.........


seksa nya pakai kasut wedges tu ke kelas . sampai ke malam rasa lenguh kaki nie. si ajie ta paham macam mana orang lain tu boleh pakai heels even wedges untuk berjalan lama lama ..arggg .. semua ituu memenatkan !

kembali kepada asal , sneakers .

terima kasih kepada rakan yg mencabar , memberikan si ajie pengalaman baru ..



sneakers i w'll never leave you again . i love you !



Buku

hai ,
today is sunday . tomowwor is monday . ohhh! ta suka ..

malam semalam , si ajie berskype. melepaskan rindu yang tak di ungkap. sambil berskype, si dia bercerita kan tentang bahan bacaan yang di beli nya .. sebuah buku bertajuk : Bogel Menuju Tuhan , by Zahiril Adzim. tajuk nya sahaja sudah cukup menarik . apatah lagi kulit muka buku nya. pada awal nya si ajie tidak mengenali siapakah penulis buku itu . Zahiril Adzim ? namum dengan adanya kemudahan google , si ajie pun meng search . heee .

" alaa, yg dalam cerita 'tolong aweku pontianak tu la. kan awak yg suruh sy nengok cerita tuu" 


si ajie memang ta tau sangat pasal artis nie ..


dan akhirnya dah kenal dahh siapa penulis tuu . laa, yang dalam cerita paan dan paiz tuu .. heeee .. comel comel ..

setelah meng google, terjumpa la blog Zahiril Adzim nie.. baca punya baca. wahh , best nye blog dia. simple but nice. si ajie sangat tertarik dengan blog dia.. pada si ajie blog dia best !

lalu ada lah yang berkata ' yelaa blog sy ta best macam blog dia ' hee, blog awak pun best laa . cume sy jarang jarang baca blog awak ja. HAHA..padan muka .


tiba-tiba teringin pula nak baca buku Bogel Menuju Tuhan tu , awak , boleh kongsi buku tu dengan saya ta ??



Maaf --'

wahai blog sang buaya , si ajie minta maaf teramat sangat , sebab tidak berkesempatan untuk mengupdate sesuatu .. im out off mood . lagi lagi lepas ada sorang ni buat taik depan si ajie .

arggh , dah malas nak layan siapa siapa lagi lepas nie..

cume apa yang boleh si ajie cakap sekarang ni si ajie betul betul stress , atau kata lain dia ialah tertekan . sebelum ni si ajie ta pernah tertekan macam nie.. dan hampir menangis , semakin lama semakin lemah pula si ajie nie.. sebearnya mungkin rindu kan keluarga ..




yeahh  , baru je sebut pasal family dah depa call , mesti depa pun rindu si ajie .. bai, nak sembang dengan depa . ini dapat melegakan hati ..

ilove my family !

blog ber update

Hai , 

sekian lama si ajie meninggal kan blog ini , insyallah lepas nie si ajie akan mengupdate blog dia. mungkin . haha . sejujurnya, bukan lah niat nak tinggal kan blog ini dengan sengaja , cuma sebab tugasan yang banyak dan masa yang terhad menyebab kan si ajie terpaksa meniggalkan blog ini untuk seketika . tugasan apa kah ?? jeng jeng jeng , cehh . yang tu nanti si ajie akan cerita sikit laa . hee, segan nya .cehh!


ok, cerita lain nya . si ajie ada kehidupan baru , rumah baru , bilik baru , roommate baru, housemate baru . ha, buah hati ja ta baru .. haha .. tau si busukk tuu , mesti dia sedih nanti .. heee . ta! ni main main ja ..

sekarang ini si ajie berada di semester lima , hmm , dan  saya budak final year . bangga sikit..

ok, cerita pasal rumah baru , si ajie duduk di tinggal lapan . oi mak kau , tinggi gila kau duduk ajie, tada tinggi lagi ka ? ta da ! duk tinggi-tinggi  baru rasa mcam senior2 sikit . dulu kami nak p menuntut ilmu dengan senior2 p cari umah depa semua tinggi-tinggi seram ja nak p. la ni si ajie pulaa menapak kat atas sama. atas rumah si ajie dah tada rumah lagi, so kalau still dengar orang lari-lari , orang tarik tarik kerusi tu , ceq ta tau nak habaq apa laa  . haha ..

roommate si ajie bukan budak sama course dengan si ajie . its ok, dah biasa dah dari sem sebelum ni lagi, selalu roommate mesti bukan budak course sendiri .. so all is well .

hopefully semester dapat enjoy as a campus student , sebab sem depan dah dok pratikal laa. ulang alik p hospital dan sem depan insyallah dah mula berdikari dok umah sewa. insyallah ..

gamabar ? ok, nanti kalau ada masa si ajie upload gambaq naaa .

heee, niteeee (: