PARU PARUKU



ouhh my classmate ! i miss you a lot ! rinduu teramat pada mereka.. haha.. bila dah abis sekolah semua dengan haluaan masing masing .. nie last berkumpul ramai ramai even ada jugakk yang ta datang.. ni jamuaan 31 dis 2009. nie bersama cikguu add math, cikguu ahmad sharol mokhtar. cikgguu nie selalu keluarkan muncung bila anak murid nye tidak buat latihan yang d beri. haha.. cikgu nie sikit sikit macm aznil hj nawawi dn sikit sikit macam mr. bean. hehe..cikguu nie sangat kelakar. tapi seronokk kalu berurusan denagn dy.. ringkas dan padat.hehe


ni gambar hari last beraya. di rumah cikguu aziz othman. cikguu BM 5sp1.. fuhh belajar dengan cigkuu aziz. mula mula semua kecut perut.. tapi bila dah mesraa.. bergelek gelekk dalam kelas.. belajar sambil bermain..haha.. seronokk belajar dengan cikguu ini..pantang kene puji.. cikguu ni mesti cair.haha.. *soory cikguu..cikguu nie dah macam big brother 5sp1 je.. sebab kepala dy boleh masukk dengan kepala kiteorang.. tapi bila kerja rumahh tidakk di siapkan abiiissss laa. memang cari pasal. cium tiang la padah nya.. haha


girls ! tengs so much be my friend . * iloveu. haha.. dalam gambar nie ta cukup lagi 3 member . ayu , azlina , arina mana tah mereka nie pergi. ta jumpa. haha.. berlapis lapis susah nak kenal kan sorang sorang . sebut je satuu satuu dari kiri nick name je. * zia, biela, suha, chia, nia, fahah, ain, che li (aku), mona, eton, wani, ellyana, nabila, aina pel. tengs la korang even akuu selalu buat bising selalu cari pasal buli korang tapi korang tetap the best friend i hav in my life. hik hik hikk.



this is my classmate ! nie pun ta cukup 3o orang. izat ta da. dy g mana tah..yang lain semua cukupp..bersama cikgu norli. ini guru kelas kami. subjek sains dy ajar. cikguu paling tabahh sekali.. haha.. dah la dapat kelass yang bermasalah. tiap tiap minggu jugakk laa nama 5sp1 naik kat perhimpunan.. kadang kadang naik yang positif. kadang kadang naik yang negatif. haha.. tapi banyakk yang positif. hehe..amir(don don) pengerusi kelass tapi macam kerusi haha. dy sangat lucuhh. kalu cikguu ajar sains dalam bahasa inggeris je mesti dy suh tukar * cikguu bm laaa saya ta paham sangat nie..dengan muka muka dy cakap,haha. kelass yang ceria ;)


*tuu la serba sedikit pasal budak budak kelass.. rinduu sangat pada mereka.. hehe.. jumpa d hari keputusan keluar nanti ye kawan kawann.. ;)

GARAM GULA

CUTI CUTI




Seminggu CNY. kitorng balik kampung.. atukk menunggu kepulangan kami.. waa rinduu nye nak balik kampung..
*cheaa rindu lain sebenarnye. haha..

misi utama balik kampung nak pergi gunung ledang. nak mandi manda.
haha..cucu yang baik kan kan.. haha..
mula ayah memang ta nak bawak.

alasan : dah lama ta hujan air cetek, ta seronok nanti.
cuti mesti ramai orang, sesak nanti.

*kitorang adik beradik pun berasa hampa. lalu masing masing plan buat muka sedihhh.. muka se10sen.haha.

tapi akhirnya... jeng jeng jeng..

ayah bersuara : siap jom kita g gunung ledang! sian anak anak ayah. lagi pun nak ajak angah jalan jalan..

kiteorang apa lagi.. meloncant kegembiraan. haha.. berbunga bunga hati..

siap packing barang . kitorng pun mula perjalanan..kiteorang pergi ber5.

seronokkkk... tiba tiba..

what?! 3km sebelum sampai kt gunung ledang dah sesak.. memang dasyat.

alang alang menyelup pekasam biar sampai ke pangkal lengan. haha..

dengan tabah akhrnya sampai jugk.. lama jugkk laa.. sabarrr je..haha
even agak ramai orng. jadi bessss dapat berendam. hehehe..
kul 7 kiteorng pun pulang.. penat menyelubungi diri..fuhhhhh!


kHAMIS
antar kak una balik melaka. pastu g seremban rumah mak long. time tuu malam juaamt. cam biasa mak long g surau. kat rumah ada cucu cucunya dan bibik bibik nya. anak kak aida ;)

kiteorang memang ta plan nak g rumah mak long. sume nya kebetulan je. suprised! haha

ibu yang exctited nak jumpa kak nya
ibu : jik g panggil tok wan . cakap tok cik datang.
*jik(cucu) pun jalan kan arahan

tok wan punya terkejut.. nasik goreng yang baru di suap siap terkeluar balik..haha.. sian pun ada jugak..

tok wan : dik, awak tiba2 daatang??..sesat ke?hehe..

*mak long punya terkejut adik dia datang tnpa beri tau.. ta terkata.. haha..

mak long terus ta jadi makan nasik goreng , terus balik sebab nak makan nasi beryani yang adik dia bawk kan.. haha

*bermula laa kisah 2 beradikk tuu... berborak sampai ke pagi.. haha

terasa seronok sangat tengok ibu dan kakaknya yang bergituu mesra

air yang di cincang tak kan putus

*memang betul punn... ;)

aku harap aku dan adik beradik akuu jua akan bergituu bilaa dah besar nanti.. amiannn...

HARI INDAH

Salam Sejahtera.


Dah lame ta updated blog nie . Excited nie.. hehe..

first of all nak congrats pada meraka ni


1. Kak asnida . dia dapat baby boy. seronok nye.. baby boy yang ibu idam idam kan..haha. dah sepasang dah anak abg boy dan kak asida.
* tambah lagi sorang anak sedare ku. haha. yang lain bila lagi.. kak ai?? haha


2. Iqah. adikku walaupaun dia berbadan besar tapi dia dah menang merentas desaa.mesti comel dia lari lari tuu..


3. Pada ayahku yang terhensem. haha.. akhirnye dia dah beli juagk kereta baru. VIVA ELIT. comel je ayah bawak kereta tuu.. * nak pinjam boleh?? hahhahah


* alamat nye kereta kebal JCC 4312 tuu bakal jadi milik akuu.hahha..membuak buak rasa nak dapat lesen P kereta cepat cepat..haha. boleh g jalan jalan naik kereta pula..


4. Pada diri sendiri ? boleh ke macam tuu.? alaaa.. boleh je. haha.. ari nie wat pertama kalinya aku sedia kan luncah tuk seisi rumah tanpa bantuan siapa pun. haha cam ta caya je. even aku


ta berapa puas hati denagn ape yang aku masak tpi oklah not bad sebab first time kan..

* kata kata ayah dan ibu yang membakar semangant anak perempuannya

ayah : wahh, anak ayah masak? rasa sikit.. hmmm oklah..lama lama pandai masak ibu boleh releks..
* berbunga bunga hati akuu.. haha..

ibu : ajie dah pandai masak. senanag lah ibu macam nie.. baguss bibik ajie..
* bibik?hmmmm.. ta pa la.. memang aku dapat payment pun.hahaha



GONG XI FA CAI


Pada kawan kawan dan cikgu cikgu cina kuu. SELAMAT TAHUN BARU CINA. nanti aku g melawat korang tau tau. make sure ada save ampau dan limau tu akuu wei.haha.. baru seronokk...* ni la keje aku suka ambik kesempatan. tiap taun cm tuu.. g kutip ampau dan limau.haha


Sempena cuti raya cina nie. aku akan balik kampung. atukkk here I come!! haha.. mesti atuk ta sabar nak tunggu aku balik. aku cucuk yang paling rajin kemas rumah dia dan juga paling suka wat bising di rumah dia. haha..

* atuk haruslah reda memiliki cucu sepertiku..haha..

Ta sabar nak balik kg..


Ta sabar nak g ngk anak abg boy. ATAN.haha nama sangat klasik ;p


Kepada sedara sedara tunggu kedatngn kuu. haha..


Yang paling ta sabar . dapat spend masa dengan family. aku meman semangt kekeluargaan. haha..


THE END