semester 6

assalamuilaikum ,
 ok, ana sudah bermula semester 6 ana.. hmm . macam- macam perasaan yang ada . ana harus kuat . ada ada 3 shif untuk kali ini . ana akan jadi junior staff nurse tak lama lagi . yeahh !

ana cerita kemudian lagi . ana nak siap-siap untuk p kerja .


xoxo. double A

satu sudah .

according to this post
# link 
ada benda yang ana ta dapat lakukan lagi . one of that is solat berjemaah di surau .

7 hari cuti semester

assalamualaikum , today is Thursday .

will im waiting my sepet bangun tido and text me, let me update some activity during my semester break yang cuma seminggu ni ja.

cuti sem ana menjadi lebih awesome bila , apa yang ana idamkan nak buat sepanjang cuti sem ni hampir terlaksana dan some extra bonus !! yeahh

first in first, even ana ada sedikit problem masa nak balik mersing tapi dengan semangat yang kuat dan bantuan my sepet , ana berjaya jugak untuk balik ke mersing .  * ana kene tinggal dengan bus . = ='

WELL , is not a big problem. rite ? ana kan kuat . hahahhaa ..~~~

so we start with number one to so on, heee .
________________________________________________________
 nak ke dentist , dental checkup . done . siap bawa adik2 sekali untuk dental check up .
 nak bergelak ketawa dengan adik-adik ana dan bawak mereka melakukan sesuatu yang seronok. done .
 nak berresling dengan adik-adik ana, dan baby ...
 nak tido depan TV bergolek-golek ramai-ramai . done. ibu dan ayah pun siap join. seronoknya.
 nak p dating dengan best friend ana , done. ana teman dia p klinik ja, sorry sebab ana asyik malas nak p jalan-jalan tempat lain.
 nak merumput kt mini taman ibu depan rumah tu , done. ana bangun seawal pagi untuk buat itu.
 nak ikut ibu ana ke kelas agama nya setiap hari rabu .
 nak kemas rumah, basuh kapet, dan setiap ruang yang bersepah . done .
 nak masak laksa Johor, which is my Favorited . done .


my extra,
my father just back from fishing , so he got a lot of fish . wonderful . hari-hari ada dapat makan ikan fresh . kat puncak alam ana makan telur or ayam ja .
my grandmother was here, at my home .
so dapat bergossip, dapat dengar cerita ceriti .. is was great ..

yang ana tadapat buat lagi ,
insyallah ana akan buat yang ini juga .
nak p solat jemaah di surau ,
nak p jogging dengn adik-adik ana.







my father ,
bersama sebahagian dari hasil mancing nya..



having a dinner with my adik-adik . 
im fat ? seriously .



my laksa ! nyum nyum.. jemput makan (:
ilovit .



baby . orang nak main game dia sibuk ganggu ..  tepi tepi tepi .!!



ok, my sepet already text me . but he went to putrajaya. never mind , i have to ready the lunch .
ana ada lagi hari ini dan esok untuk ana menikmati mersing, sebelum ana balik pada hari sabtu ni .. i will plan something awesome today .

xoxo, double A 

1 Muharam

awal tahun :
; segala puji bagi Allah, Allah SWT yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarga baginda serta sahabatnya. Ya Allah, sesungguhnya pada tahun ini aku melalukan larangan -Mu tetapi aku belum bertaubat sedangkan Engkau tidak reda dan melupai perkara itu. Engkau menangguhkan azab-Mu yang ditetapkan kepadaku. Engkau memrintahkan supaya aku bertaubat. Sesuhgguhnya pada hari ini aku memohon keampunan daripada Engkau, ampunilah aku. Dan apa yang aku lakukan pada tahun ini yang Engkau redai dan Engkau janjikan pahala, maka aku memohonnya daripada Engkau, Ya Allah ya karim, ya Zal Jalal Iwal Ikram. Terimalah permohonanku ini dan janganlah Engkau hampakan harapanku terhadap-Mu ya Karim. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarga baginda juga sahabatnya. Segala puji bagi Allah, Allah SWT yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. 

akhir tahun :
; Segala puji bagi Allah, Allah SWT yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarga serta sahabatnya. Ya Allah, Engkaulah yang kekel abadi untuk selama-lamanya. Demi kelebihan-Mu yang maha Agung dan kemurahan-Mu yang melimpah, sesungguhnya pada tahun baru ini aku memohon daripada Engkau perlindungan daripada syaitan yang direjam, pengikutnya, tenteranya, dan penolongnya dan aku memohon pelindungan daripada nafsu amarah yang sentiasa mendorong ke arah kejahatan dan melalaikan aku daripada perkara yang tidak berfaedah daripada mendekatkan diri kepada Engkau. Selawar dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan ke atas keluarganya serta para sahabatnya. Segala puji bagi Allah, Allah SWT yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. 

Ibnu Abbas berkata : sesiapa yang membaca doa ini pada 1 Muharam, Allah mewakilkan dua malaikat memeliharanya pada tahun itu .


salam 1 Muharam .
xoxo , double A

i getting hurt day by day

This is not the rite way to protect your self . you may safe your self, but people getting hurt by you. Yes. something we have to be selfish . but please think about what you exactly do. Its is the best way, don't be so mean. 

Why you choosing this way?
Running the fact ? 

There are another way to solve it positively. 

The true is you scare to face the reality . That it .

good night . 


xoxo. double A

result

salam ,

semalam result fnal exam semester 5 dah pun keluar . pehhh , aku punya cuak jangan cakap laa. mula-mula dah nak tido ingat nak nengok esok pagi nya. tapi ta jadi . dengar budak bilik sebelah jerit-jerit dapat dean list .  BANGUN !! ta boleh jadi nie.. kene nengok jugak . ok, aziz, jom kita nengok result sama-sama .


alhamdulilah . di luar jangkaan . ku sangkakan naik sikit, tapi rezeki Allah , naik banyak . lalu aku bersujud syukur .

aku terharu bila dapat berikan berita gembira kepada keluarga . heeee, selalu angah je yang bagi berita gembira kat keluarga, bangga kan ibu ayah sampai depa senyum ke telinga.. kali ni aku pula . PUAS . heeee

dan, ayat ibu sama ja macam masa aku dapat keputusan SPM dulu ..

' dah hujung-hujung baru nak sedar diri , cube dari awal sedar diri tiap-tiap sem ibu senyum lebar bukan senyum sikit. tu la berangan bercinta ja tau '

: aku hanya mampu ketawa...

tahniah kepada kawan-kawan yang lain juga. aziz, thanks sebab teman lagi untuk sat-sat genting kali ni !