cucu jul





ini cucu jul .
satusatu nya cucu lelaki kesayangan atok .


tapi ..


jul dah pergi jauhh ,
tinggalkan atokk .


tapi tape ,
ini semua demi masa depan jul .



selamat maju jaya di luar sana ye jul (:

luahan si blogger


Jumaat 23122011


setiap yang hidup akan mati ,
setiap pertemuan ada perpisahannya .



maka ,
janganlah engkau ratapi kesedihan itu dengan melampau .
cukuplah hanya dengan sederhana .

jaganlah engkau terkilan akan perpisahan tersebut ,
sebaliknya fikirkan lah kebaikanya.

janganlah engkau bercerita buruk lagi memburuk burukan dan membuka aib si dia,


sebaliknya


sedekah kan lah doa dan ayat-ayat AlQuran yang mampu membantu sekiranya perpisahan itu adalah maut .

namum ,


sekiranya perpisahan itu adalah hanya jarak , maka guna kan lah kemudahan yang ada untuk berhubung.


halakanlah segala hutang piutangnya ,
dan tuntutlah pada yang berkenaan sekiranya perlu .


jadi kan lah amalan dan berkongsi lah segala ilmu yang berguna yang diperoleh dari si dia kepada semua orang , agar pahalanya berterusan tidak terhenti .

maafkan lah segala kekasaran , kesalahan si dia terhadap kalian agar si dia tenang dan aman dengan perpisahan ini.



anggaplah perpisahan ini adalah sementara, dan kita semua umatNya akan berkumpul jua suatu hari nanti .



selamat malam . . . . . . .

budak sakit 2


21/12/2011 RABU :


kadang kala kita merancang ,
kadang kala kita tidak merancang .

kadang kala apa yang kita ingin kan tidak kita kecapi ,
kadang kala apa yang kita elakkan itu yang kita perolehi .

kalang kala kita terlalu sambil lewa ,
kalang kala kita terlalu katsub.

namun semua itu boleh di kawal .



sudahh , apa kau merepek ni ajie . argghh , ta tau . gua jiwa kacau buat pertama kali nya. duduk sakit punggung , berdiri sakit tumit , cangkung rasa nak berak pula. baring sesak nafas pulak, apa lagi nak buat . semua serba ta kena . jangan tanya kenapa ! arggh , ta tauu ta tauu . belong ni jadi mangsaa , padan mukaa kau !



tau ni macam apa ?
ini cokicoki!
ini adalah alat pengerat kasih sayang .


budak sakit

atok , ni ite buat tau . tomel ta ?

*arghh geli gedik siak .




teranganangan kan atok & nenek .
sumpahhh, macam budak tadikaa !


biasalaahh orang ta sihat , ni laa padah nya . =='
fluuuuuu~~feverrr~~
nak bubur panasss , sedappnyaaa !

enough ! nak p kelas dah .

laksaaaaa~

yeah , dekat RAF ada jual laksa .

lepas ni, harihari boleh makan laksa !




pelikk nyaa, sejak bila pula si ajie nie suka laksa bagaibagai ni?




sukaatilaaaa!! ..



jommm , siapa mau belanja si ajie laksaaaaaaaa~~~~~


laksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksa

14 December

RABU , 14 /12/2011

cerita hari ini ..


pagipagi dalam kelas ,belajar sikit pasal macam mana orang luahkan perasaan ,melukis,menulis, menyanyi bercakap, FB , TWIT, BLOG .
betul laa tuu , banyak cara yang kita boleh luahkan perasaan kita.

dandandan , pagi tadi juga, si ajie ada buka sebuah blog ni, penulis dia juga melauhkan perasaan thru writing.

yeah , we are sama . si ajie sangat laa jarang berkongsi cerita dengan siapasiapa kecuali melalui penulisan dan lukisan . ta kira lah sama ada tulis kat blog ka notes ka fb ka atas kertas ka. yang pasti dy akan menulis dan melukis event lukisan dia buruk amat !


lunch .


kelas petang , sangat best !
dah rasa macam kt wad orang mental . seronok nengok budakbudak kelas berlakon untuk subjk mental. bak kata cik, gelak terkencingkencing. kakakakaka, geli siot !btw korang memang laa pandai berlakon. nasib si ajie sempat rakam, bilaa nengok balik gulingguling gelakk nya .



ni ada macam luahkan perasaan ta ?? ini kiraa jugak laah !

dah sekian .

nak p jogging. kawankawan dah jeritjerit !

yaahh . jomm p pecahh lemakk .

:()

si comel

mari cerita,
weekend lepas semua orang pun nak balik sebab isnin cuti .
so si ajie ni pun nak balik jugak laa. dapat main2 dengan si comel comel ni . heee .


si comel suka dapat skype dengan abang ,
sikit-sikit : akak, mana abang ?? nak skype dengan abang ..
*haha
si ajie lagi sukaa . heee


comel laa tuu konon ?
akim, tomel . hahahaha

bye comel , jumpaa lain hari lagi .
(:

missing

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,"
Yeah.


ye, our story is end but we are friend rite ? but why ur missing ? pleaseee .

happy feet



hai .

ada apa dengan happy feet ?

btw, cita ini best ! lagilagi bilaa p nengok dengan atok . ha ha ha

sedang orangorangorang lain , sedunia sibuk nengok ombak rinduu , si ajie bolehh pulaa p nengok cerita ini . ha ha ha ..
nek siap tidotidoo lagi . heee .






so, sekarang nie macam nak tau . siapa yang budakbudak . atok ? nenek ?




selamat tinggal !

selamat tinggal !

selamat tinggal !

selamat tinggal !



super sue !

20062011 - first snap

abdul aziz abdul rahim
alor setar


02122011
happy birthday !!


umur dah berapa nie ?
kira sendiri !


dah , ta tau nak tulis apa . nanti jadi macam maknenek !
ilappu

super sapian ~~

entry khas pasal budak ini .
sazwani sapian lebih comel panggil dia wani pian . heee
tapi si ajie selalu panggil dia dik , sebab nama dia sama dengan adik si ajie . wani .



wani pian , puas pujuk dia suh ikut kami keluaq .
konon nak p cari barang laa . heee
sebenarnyaaa , ada cerita lain ...


dah siap cari barang , kami pun p makan .


timah cakap
: sedapppp nyaaa , mana nak makan dulu ni ...
haha


nasi , ayam penyek !
ada tempeee , heee .
boleh tahan laa, bedal ja ,
yang penting si ajie punya tada apa2 sambal .
tapi still ada yang suka mengkomplen





cerita sebenarnya , bermula !


kinah tibatiba bertindak ,
capai kain tutup mata wani .
terkapaikapai budak ni , siap jerit lagi .

other side ,
tima dengan aziz - get ready !

tadaaaaaangg ~~~ ,
happy birthday wani .
malumalu wanie , hee.
siap kecik ati lagi kami buat ta layan dia.

selamat dah , 19 tahun .
lagi dua tahun kita boleh daftr p mengundi .
:)
ekau nak undi apaa ?? *undilah jangan titoooo



wani majuk , aku ta layann ekau dik ?? haha

si ni kakak ajie suap ,
eyhh ,kakak ? gilaa perasaann .
mehh nenek suap cucu lat ni.
;p

ha, atok pun ada celebrate cu punya besday !





mereka yang menjayakan cerita sebenar tanpa di rancang ..






super sapian beraksi !

ok , perut sudah memboyot !

mari pulang ! ~~




gua kene kencin'


woooowooowoo , siapa seyy berani kencing gua. haha, ayat macam taiko besaq ja. biar laa , aku anak taiko kawasan , lu apa bisingbising .

gua dapat arahan dari mama tercinta . ini senarai barang dan duit dan upah sekali , g beli .

ada upahh ? wah , bagus. skg jugh ajie g beli. kerja laju bila ada upahh , bukan gua minta , tpi rezeki . heee .

dalam senarai tuu ta banyak pun yang kene beli .
so, laju ja balik rumah dan barang2 ..

tibatiba ,

AJIEEEEEEEEEE!! NI NK BUAT APA, IBU TA SURUH BELI NI PUNNN ..

eyhh , ajie ta tau . ajie g kedai tuu bgi senarai barang , then tambi tuu yang ambik semua.

PERGI TUKAR , IBU NAK JINTAN KASAR, BUKAN LADA HITAM .

baiklahh ~~



tambi ni kencin gua or dia sebenarnya ta tau jintan kasar tuu yang mana ??
haha, kalau tanye gua, memang laa. gua tau bayar jaa ! siot betul, tambi tambi !



ini mcam apa ??

macam l a d a h i t a m kan ~


ini macam apa ?
macam j i n t a n k a s a r kan ??



oit, tambi! jauh beza dua benda ini laah . lu kencing gua ka apa ..
dahh , terpakasa gua start enjin p kedai lagi . ~~~


cuti sudah abis bro


sebulan sudah berlalu , cuti semester gua sudah tamat

sekarang ni saat nya untuk kembali ke dunia sebagai seorang pelajar .

haiah , malas nya . gua terpaksa tinggalkan tabiat bangun lambat ,tabiat tengok cartoon ta ingat realiti , bergayut ta ingat waktu, bergusti ta ingat tempat , makan ta ingat dunia, bermanja-manja gedik ta ingat kiri kanan , dan lain-lain sekutu sekelemomor dengan nya.


besok gua kene bangun pagi-pagi untuk gerak ke puncak alam yang tersayang . apa habaq laa p.alam tu . mesti sunyi ta meriah gua ta da nak buat bising2 sampai kene marah . haha ..




sekarang gua layan cerekarama tv3 : payung emas .
gua penah cita kt sorang mamat ni, berkaitan payung emas. alang kan bagus nya kalau mamat tu pun sedang nengok cita ni . tapi gua rasa ta kot. laki layan ka cita mcam ini ? bapak gua pun tengok sukan ja. hahahaha ..


ok, gua dah ta tau gua nak bebel apa .
gua cuma ta sabar nak jumpa cucu2 dan yam gua ja. haha (:


salam ,
hari ini keputusan UPSR keluar . yeahh .
ceh apa kaitan dengan si ajie laa pulaa, mesti lah ada kaitan .
adik gua yang tercinta 12 tahun , mean dia laa budak UPSR 2011 .
dia yang patut nya kecut perut, kesian nya dia. semalam akak dia yang baik ni ajak di makan pun sampai ta nak. sebab ta sabar nak ambik kptsan UPSR .
tahniahh (:




bahagian lain ,



kenapa manusia itu tidak pernah puas ?

bersyukurlah dengan apa yang kita miliki sedangkan orang lain tidak memilikinya .


baiklah , saya akan sentiasa bersyukur .


kenapa ta dapat penuhi permintaan saya ?

ini ?
atau
ini ?

sukan lengan

hye , sedang selak-selak surat khabar tiba-tiba ternamapk ini :

yang ini poster benar ,
betul-betul punya .
*bukan macam entry sblm ni tuu


wah , sukan lengan ? ini kali pertama dengar pasal sukan lengan . mungkin sebab si ajie ni kurang baca surat khabar kot , heee . apa2 pun sukan ni macam menarik . baca punya baca , memang menarik . lagi-lagi baca tang hadiah nya :


hadiah lumayann tuuu ,,oooo


masyukkkkkk , kene join ni . sekali tengok lengan * alamak , boleh menang ka lengan macam nih ? nak angkat patient pun mintak tolong orang . hmm, eyhh, itu dulu skg dah banyak lemak , mesti menang punya lahh , * lemak lembik2 ni membantu ka utk menang , patut nya lengan ketul2 muscle timbul2 baru boleh menang . apalah si ajie ni .


ini poster penuh nya ,
kt sini semua detail ada ,
borang dn syarat semua ada.

mana nak dapat ??
beli laa surat kabar Merto (:


sedikit maklumat tentang karnival ini :
KARNIVAL GEGARIA anjuran HARIAN MERTO .
TEMPAT : DATARAN MILLENIUM, KEPALA BATAS, P. PINANG
TARIKH : 19 & 20 NOVEMBER 2011
KATEOGRI : A REMAJA LELAKI 17 TAHUN KEBAWAH
B TERBUKA WANITA
C LELAKI 75KG KE BAWAH
D LELAKI 75-85KG
E LELAKI 85KG KE ATAS


JOM p ramai-ramai .

tuu, bukan si aji ta mau masuk, cumaaa
sebab tarikh tuu dah nak kene dftr masuk sem baruu , kan kan kan
lagi punnnn ,
jauhh . kat penang laa. hee

nak tau lengan anda hebat ta, try laa masuk . heee
sekian !

berkemah ?

haluuuuu ..

baca poster ini !

haha , nampak ta kemerepekan
dan kebohongan nya ??

sebenarnya, entry kali ini nk cerita pengalaman si ajie berkemping zaman dia sekolah dulu kala .
berkemah,atau lebih sedap kalau sebut camping . i love it !


ceritanya : penat pujuk ibu & ayah supaya dapt g camping , akhirnya depa benarkan juga. heee . ok, rasa seronok dn teruja sangat2 . camping , camping , camping mcam org biasa p camping . so dirikan kemah kt padang , mandi di tandas , makan kt gelanggang , main lumpuh2, bunyi macam (yuck , i ladies ta suka laa macam ni, kotor , geli " aku peduli apa, janji best) haha ..

tapi ..

biasalah, nama pun anak cikgu , si ajie ta pernah terlepas dari pandng si ayahhnya . haihhh kejap2 tanya

.. selesa ?
..dah makan ?
..dan mandi ?
..cukup barang ?
..cukup makn ?
..perlu apa2 ?
yang paling best : bagi baju kotor , ayah bawa balik terus .dn hari-hari dapat jajan.

malam burung hantu :. si ajie ni memang ta penah main menatang tuu dn seumpanya . lalu dia pun p la jumpa cikgu yg jga bagi tau yg dia nk dikecualikan dri game tuu .
sekali cikgu tu jwb mcm ni daa~~ : awk ta nk join ? ok, cikgu dh tau ayah awk dh dtg jumpa ckgu tdi, dia yg ta benarkan awk join game ni . nanti awk sty sini dgn budk2 yg ta sihat .


alaaaaaa, apa ni hampehhh ~~ nape lh ayh p ckp dulu, malu laa mcm ni ..


bila pikir2 balik ,
-boleh dikatakan macam ta payah p camping
- rasa macam camping depan rumah =='

mungkin ni la akibat nya kalau camping dekat2 .. heee..

kemerepekan !











kalau ta jelas , besaq kan . rasanya akan lebih nampak

11.11.11 kemerepekan yang pertama
ajie dah mereng ''

patung-patung comel

patung comel ini sangat comel !
sebab ituu kami beli ,
kami ? yaa, kami berlima





















si ajie , timah , kinah , wani , tecca
















ini wani sapian punya ,
kenapa ini , sebab wani minat purple !















ini tecca punya,
kenapa ini , sebab dy macam tecca .
ta kisahh warna apa pun , janji comel .















ini kinah meow punya ,
kenapa ini , sebab kinah kata : sama dengan sneakers dy
color merah















ini timah adam punya ,
kenapa ini , sebab timah adam is pinky girl (;















ini si ajie punyaa , comel rite . haha
kenapa yang ni , sebab warna baju KUNING !


c a n t i k d a n c o m e l k a n ,
teruja, sebab si ajie ni jarang-jarang ada patung-patung perempuan macam ini dalam hidup dia. mean, barang-barang comel seperti ini lahh~. heee

alaa, nak ?
p beli sendiri laa.

kat mana ?
cehhh , konon ta tau .
kt PKNS
murahh jaa (:








sekian si ajie membebel , nak bergosip dengan cucu pulaa .