penyebaran penyakit

PENTING !
kes 1


charlies . serangga yang amat berbahaya . dah la mebahaya , bole banyak pula kat uitm p. alam nie. adusss . guana nih ?. serangga nih dalam gambar nampk besar , sebenarnya sebesar semut jee . susah kot nak nampak .
mula mula ajie pun ta perasan kewujudan serangga ni , sehingga lah one of my classmate yang kene . Muhammad Adib Najmi . teruk + dasyat = sadis . haha . memang sadis gila laa . haha . ngeri nak nengok tangan dy.

mula dari kes tu laa , ajie dan kawan kawan mula mengkaji tentang
charlies nie . heee . Adib siap pergi tangkap charlies nie , simpan dalam botol . jadi pets dy . haha . gila !



SANGAT GELI . berdiri bulu roma nengok charlies nie . yuck ! haha

so untuk langkah berjaga jaga . tiap tiap malam kebas katil . mesti bersih maa , nanti charlies datang pulaa . tingkap pun kasi tutup . hee ;)

kes 2

memang terbaik laa . balik kawad jee , nengok kolej kene sembur dengar sembur naymuk .*ala yang asap banayk banayk nak elakkan naymuk membiak tuu . pulaa dah . macam macam penaykit sedang merepak disini . haha . but dont worry , all is under controlled! . sebab dah ramai yang deman dan suhu yang cecah ke 40C . terukkan

yah ! sembur sampai ke bilik . 1 block kene sembur . harap harap cikcharlie pun mati sama . haha .

pesan ibu : jaga kesihatan
jagan kongsi personal thing ! haha tuu yang paling penting .
selalu basuh tangan
jangan selalu pergi tempat yang kotor
jaga kebersihan
*ada lagi . tapi lupa suda. heee .yee . baik lah ibuu . heeee .






pilihan kita

tiba-tiba macam macam pertanyaan yang kau tanya .


sejak bila kita baik ?


selepas kejadian dulu, setahu aku kau ta kisah apa apa dah .


sekelip mata semua nya berlaku .




kau ada pilihan untuk ke sini ,


hampir yang cukup hampir .


namun kau memilih untuk jauh .




begitu juga aku .




aku ada pilihan untuk ke sana ,


hampir yang terlalu hampir .


namaun , aku memilih untuk berjauh .

biar laa 2 tanah yang menjaga jarak kita.





aku di warna aku
kau di warna kau .
namun kita tetap asal dari warna yang serupa .
apa akuu merepekk niehh . hahaaa

BELL 120


antara benda wajib dalam hari hari kuliah aku .

sarapan wajib ! milo meletop punya . haha
orng belajar ! haha aku ? apa aku buat ?
semangat kawan kawan belajar . aku ? apa yang aku buat ? haha
adam . shameer . ball
berangan 1
berangan 2
berangan 3

berangan 4 .haha
apa apa pun kita orang cool jee .

nengok budak ini , belajar konon. sampai kene denda naik atas meja . apa cerita wey . next time jadi macam kami jeee. haha.
sekian : ajie sunquick !


happy birthday mimi !



selamat hari jadi kepada saudari mimi , semoga panjang umur murah rezeki , kita berkekalan sampai nanti . *nyanyi ikut rentak lagu raya tau tau . haha . apa aku merepek nieh .
okyh mula sekarang 1,2,3 ..

mimi roommate saya yah! hari ini 13 july genap laa mimi 18 tahun . dah besar dah dy . heee . di pendek kan cerita , kiteorng nih plan punya plan nak buat kejutan untuk dia . alhamdulilah semua nya berjalan lancar .
habis kelas jee saya , fatin , ara dan 2 orng bodygurd *yuna kotak kotak dan adam kiteorng pun naik bus g s.alam .

even bus nye buruk jee , tapi saya sangat teruja uja. haha
jarang dapat naik bus* macam ta pernah pun ada jugak haha




sebelum balik, kiteorng isi perut dulu . heee apa jee lagi .MCD laa. hee kek buat mimi. sedap sedap . haha
selamat hari lahir mimi ~~ sedap kan kan ?

syukur !

sangat sangat bertuah !
kenape ?

sebab :
dapat tempat belajar yang seronok
dapat tempat belajar yang baru
dapat tempat belajar yang cantik , tengah hutan
dapat tempat belajar yang seronok

dapat kawan kawan belajar yang seronok

dapat pensyarah yang baik hati
dapat kawan kawan rumah yang meriah

dapat teman sebilik yang baik

semoga aku tidak terpesong dari niat awal datang ke uitm puncak alam ini . alhamdulilah kawan kawan aku semua nya bukan yang sosialitis sangat , tu yang penting sekali . sebab takut terikut ikut dengan pekara negatif jee . heee .




kawan kawan sebumbung dengan aku .
ganu ada , klate ada , selangor ada, kedah ada , tiba tiba aku sorang sorang je dari johor . tapi tetap berbangga. heee :)
dah la aku susah nak paham apa yang dorng speaking , haha . aku tau gelak jee . heheh .. tapi sekarang bole paham sikit sikit . balik nanti macam macam bahasa laa aku speaking , maap yee orang rumah . hee :)



si pendek ini main netball . haha . aku paling pendek dalam team nie . maluu nye . hehe . tapi hav fun gila gila .. balik bilik pengsan kepenatan. hah..

uitm puncak alam

salam .
dah hampir 2 minggu aku kat puncak alam nie . berdikari , brsendiri . rinduu pada keluarga tidak terkata nye :(

rindu nak cabut uban ayah
rindu nak makan masakan ibu
rindu nak bangun lambat
rindu nak tolong iron baju adik adik
rindu nak mesra dengan family
rindu nak kemas kemas rumah
rindu nak baca komik banyak banyak
rindu nak nengok karton : phineas and ferb
rindu nak bawak kereta laju laju
rindu segala galanya !

bermulalah hidup berdikari , hari hari beli kari ! haha tersalah langkah membawa padah . haha . pesan ibu dan ayah selalu dalam hati . setakat ni baru sekali laa nangis nangis rindu kat ibu dan ayah . haha malu laa saya +'+ hehe ...