cucu jul





ini cucu jul .
satusatu nya cucu lelaki kesayangan atok .


tapi ..


jul dah pergi jauhh ,
tinggalkan atokk .


tapi tape ,
ini semua demi masa depan jul .



selamat maju jaya di luar sana ye jul (:

luahan si blogger


Jumaat 23122011


setiap yang hidup akan mati ,
setiap pertemuan ada perpisahannya .



maka ,
janganlah engkau ratapi kesedihan itu dengan melampau .
cukuplah hanya dengan sederhana .

jaganlah engkau terkilan akan perpisahan tersebut ,
sebaliknya fikirkan lah kebaikanya.

janganlah engkau bercerita buruk lagi memburuk burukan dan membuka aib si dia,


sebaliknya


sedekah kan lah doa dan ayat-ayat AlQuran yang mampu membantu sekiranya perpisahan itu adalah maut .

namum ,


sekiranya perpisahan itu adalah hanya jarak , maka guna kan lah kemudahan yang ada untuk berhubung.


halakanlah segala hutang piutangnya ,
dan tuntutlah pada yang berkenaan sekiranya perlu .


jadi kan lah amalan dan berkongsi lah segala ilmu yang berguna yang diperoleh dari si dia kepada semua orang , agar pahalanya berterusan tidak terhenti .

maafkan lah segala kekasaran , kesalahan si dia terhadap kalian agar si dia tenang dan aman dengan perpisahan ini.



anggaplah perpisahan ini adalah sementara, dan kita semua umatNya akan berkumpul jua suatu hari nanti .



selamat malam . . . . . . .

budak sakit 2


21/12/2011 RABU :


kadang kala kita merancang ,
kadang kala kita tidak merancang .

kadang kala apa yang kita ingin kan tidak kita kecapi ,
kadang kala apa yang kita elakkan itu yang kita perolehi .

kalang kala kita terlalu sambil lewa ,
kalang kala kita terlalu katsub.

namun semua itu boleh di kawal .



sudahh , apa kau merepek ni ajie . argghh , ta tau . gua jiwa kacau buat pertama kali nya. duduk sakit punggung , berdiri sakit tumit , cangkung rasa nak berak pula. baring sesak nafas pulak, apa lagi nak buat . semua serba ta kena . jangan tanya kenapa ! arggh , ta tauu ta tauu . belong ni jadi mangsaa , padan mukaa kau !



tau ni macam apa ?
ini cokicoki!
ini adalah alat pengerat kasih sayang .


budak sakit

atok , ni ite buat tau . tomel ta ?

*arghh geli gedik siak .




teranganangan kan atok & nenek .
sumpahhh, macam budak tadikaa !


biasalaahh orang ta sihat , ni laa padah nya . =='
fluuuuuu~~feverrr~~
nak bubur panasss , sedappnyaaa !

enough ! nak p kelas dah .

laksaaaaa~

yeah , dekat RAF ada jual laksa .

lepas ni, harihari boleh makan laksa !




pelikk nyaa, sejak bila pula si ajie nie suka laksa bagaibagai ni?




sukaatilaaaa!! ..



jommm , siapa mau belanja si ajie laksaaaaaaaa~~~~~


laksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksalaksa

14 December

RABU , 14 /12/2011

cerita hari ini ..


pagipagi dalam kelas ,belajar sikit pasal macam mana orang luahkan perasaan ,melukis,menulis, menyanyi bercakap, FB , TWIT, BLOG .
betul laa tuu , banyak cara yang kita boleh luahkan perasaan kita.

dandandan , pagi tadi juga, si ajie ada buka sebuah blog ni, penulis dia juga melauhkan perasaan thru writing.

yeah , we are sama . si ajie sangat laa jarang berkongsi cerita dengan siapasiapa kecuali melalui penulisan dan lukisan . ta kira lah sama ada tulis kat blog ka notes ka fb ka atas kertas ka. yang pasti dy akan menulis dan melukis event lukisan dia buruk amat !


lunch .


kelas petang , sangat best !
dah rasa macam kt wad orang mental . seronok nengok budakbudak kelas berlakon untuk subjk mental. bak kata cik, gelak terkencingkencing. kakakakaka, geli siot !btw korang memang laa pandai berlakon. nasib si ajie sempat rakam, bilaa nengok balik gulingguling gelakk nya .



ni ada macam luahkan perasaan ta ?? ini kiraa jugak laah !

dah sekian .

nak p jogging. kawankawan dah jeritjerit !

yaahh . jomm p pecahh lemakk .

:()

si comel

mari cerita,
weekend lepas semua orang pun nak balik sebab isnin cuti .
so si ajie ni pun nak balik jugak laa. dapat main2 dengan si comel comel ni . heee .


si comel suka dapat skype dengan abang ,
sikit-sikit : akak, mana abang ?? nak skype dengan abang ..
*haha
si ajie lagi sukaa . heee


comel laa tuu konon ?
akim, tomel . hahahaha

bye comel , jumpaa lain hari lagi .
(:

missing

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,"
Yeah.


ye, our story is end but we are friend rite ? but why ur missing ? pleaseee .

happy feet



hai .

ada apa dengan happy feet ?

btw, cita ini best ! lagilagi bilaa p nengok dengan atok . ha ha ha

sedang orangorangorang lain , sedunia sibuk nengok ombak rinduu , si ajie bolehh pulaa p nengok cerita ini . ha ha ha ..
nek siap tidotidoo lagi . heee .






so, sekarang nie macam nak tau . siapa yang budakbudak . atok ? nenek ?




selamat tinggal !

selamat tinggal !

selamat tinggal !

selamat tinggal !



super sue !

20062011 - first snap

abdul aziz abdul rahim
alor setar


02122011
happy birthday !!


umur dah berapa nie ?
kira sendiri !


dah , ta tau nak tulis apa . nanti jadi macam maknenek !
ilappu

super sapian ~~

entry khas pasal budak ini .
sazwani sapian lebih comel panggil dia wani pian . heee
tapi si ajie selalu panggil dia dik , sebab nama dia sama dengan adik si ajie . wani .



wani pian , puas pujuk dia suh ikut kami keluaq .
konon nak p cari barang laa . heee
sebenarnyaaa , ada cerita lain ...


dah siap cari barang , kami pun p makan .


timah cakap
: sedapppp nyaaa , mana nak makan dulu ni ...
haha


nasi , ayam penyek !
ada tempeee , heee .
boleh tahan laa, bedal ja ,
yang penting si ajie punya tada apa2 sambal .
tapi still ada yang suka mengkomplen





cerita sebenarnya , bermula !


kinah tibatiba bertindak ,
capai kain tutup mata wani .
terkapaikapai budak ni , siap jerit lagi .

other side ,
tima dengan aziz - get ready !

tadaaaaaangg ~~~ ,
happy birthday wani .
malumalu wanie , hee.
siap kecik ati lagi kami buat ta layan dia.

selamat dah , 19 tahun .
lagi dua tahun kita boleh daftr p mengundi .
:)
ekau nak undi apaa ?? *undilah jangan titoooo



wani majuk , aku ta layann ekau dik ?? haha

si ni kakak ajie suap ,
eyhh ,kakak ? gilaa perasaann .
mehh nenek suap cucu lat ni.
;p

ha, atok pun ada celebrate cu punya besday !





mereka yang menjayakan cerita sebenar tanpa di rancang ..






super sapian beraksi !

ok , perut sudah memboyot !

mari pulang ! ~~