Lelaki Matang


sedang aku ber facebook-ing , aku ter baca satu post dari encik nash . perempuan suka lelaki matang . dan post ini sangat menarik aku untuk follow. 


betul ke ?


adakah anda perempuan yang suka akan lelaki matang ?
atau 
adakah anda lelaki yang matang ?

sebenarnya apa itu lelaki matang ? macam mana agaknya lelaki matang dalam pikiran korang ? 
lelaki yang dah berusia . yang berambut putih. yang gagah perkasa(sasa badan ketul ketul) . yang bermisai.  yang sudah berkahwin . yang serba mewah . yang luas pengetahuan . yang bijak buat keputusan  dan lain-lain ..


lelaki matang pada pandangan aku ?? 

aku tatau ... sebab aku bukan lelaki . busuk ta jawapan aku .haha . busuk lagi mulut kau yang baru bangun tido tu , ta rosok gigi cuma guna mouth spray perisa ginger beli kt guardian ! 

ok lah, biar aku beri sedikit pandangan tentang lelaki matang ni ..
hmm, macam mana nak mula kan ... 

 untuk aku , lelaki matang itu tidak panas baran , berdikari  , bijak membuat keputusan, tidak berat mulut , pandai sesuai kan diri dgn situasi , komitmen pd tanggungjawab , cool, tidak menyerabutkan/merimaskan . dan lain lain tak pikir lagi .
sekian . haha ..


lelaki di kurniakan 9 akal , jadi mereka lebih pandai untuk menilai sama ada mereka matang ataupun tidak . mungkin 
berbanding wanita .
wanita dikurniakan 1 akal , 9 nafsu . jadi bila dia suka mengomel pasal lelaki dia , mungkin lelaki itu tidak bergitu menepati selera wanita itu walhal wanita itu sangat sayang akan lelaki itu atau sebaliknya .jadi itu hanyalah nafsu mereka semata-mata.  mungkin .


jadi lebaih baik diam dari mengomel . walaupun kadang kadang aku suka bebel komen komen budak lelaki . haha. xD ~~




4 comments:

Black Jeepsu said...

lelaki matang macam saya!

ajie_harini said...

seriously mcm awak ?

Black Jeepsu said...

yup! bermisai.. heeee :D

ajie_harini said...

eleh, misai sikit je !