gua kene kencin'


woooowooowoo , siapa seyy berani kencing gua. haha, ayat macam taiko besaq ja. biar laa , aku anak taiko kawasan , lu apa bisingbising .

gua dapat arahan dari mama tercinta . ini senarai barang dan duit dan upah sekali , g beli .

ada upahh ? wah , bagus. skg jugh ajie g beli. kerja laju bila ada upahh , bukan gua minta , tpi rezeki . heee .

dalam senarai tuu ta banyak pun yang kene beli .
so, laju ja balik rumah dan barang2 ..

tibatiba ,

AJIEEEEEEEEEE!! NI NK BUAT APA, IBU TA SURUH BELI NI PUNNN ..

eyhh , ajie ta tau . ajie g kedai tuu bgi senarai barang , then tambi tuu yang ambik semua.

PERGI TUKAR , IBU NAK JINTAN KASAR, BUKAN LADA HITAM .

baiklahh ~~



tambi ni kencin gua or dia sebenarnya ta tau jintan kasar tuu yang mana ??
haha, kalau tanye gua, memang laa. gua tau bayar jaa ! siot betul, tambi tambi !



ini mcam apa ??

macam l a d a h i t a m kan ~


ini macam apa ?
macam j i n t a n k a s a r kan ??



oit, tambi! jauh beza dua benda ini laah . lu kencing gua ka apa ..
dahh , terpakasa gua start enjin p kedai lagi . ~~~


cuti sudah abis bro


sebulan sudah berlalu , cuti semester gua sudah tamat

sekarang ni saat nya untuk kembali ke dunia sebagai seorang pelajar .

haiah , malas nya . gua terpaksa tinggalkan tabiat bangun lambat ,tabiat tengok cartoon ta ingat realiti , bergayut ta ingat waktu, bergusti ta ingat tempat , makan ta ingat dunia, bermanja-manja gedik ta ingat kiri kanan , dan lain-lain sekutu sekelemomor dengan nya.


besok gua kene bangun pagi-pagi untuk gerak ke puncak alam yang tersayang . apa habaq laa p.alam tu . mesti sunyi ta meriah gua ta da nak buat bising2 sampai kene marah . haha ..




sekarang gua layan cerekarama tv3 : payung emas .
gua penah cita kt sorang mamat ni, berkaitan payung emas. alang kan bagus nya kalau mamat tu pun sedang nengok cita ni . tapi gua rasa ta kot. laki layan ka cita mcam ini ? bapak gua pun tengok sukan ja. hahahaha ..


ok, gua dah ta tau gua nak bebel apa .
gua cuma ta sabar nak jumpa cucu2 dan yam gua ja. haha (:


salam ,
hari ini keputusan UPSR keluar . yeahh .
ceh apa kaitan dengan si ajie laa pulaa, mesti lah ada kaitan .
adik gua yang tercinta 12 tahun , mean dia laa budak UPSR 2011 .
dia yang patut nya kecut perut, kesian nya dia. semalam akak dia yang baik ni ajak di makan pun sampai ta nak. sebab ta sabar nak ambik kptsan UPSR .
tahniahh (:




bahagian lain ,



kenapa manusia itu tidak pernah puas ?

bersyukurlah dengan apa yang kita miliki sedangkan orang lain tidak memilikinya .


baiklah , saya akan sentiasa bersyukur .


kenapa ta dapat penuhi permintaan saya ?

ini ?
atau
ini ?

sukan lengan

hye , sedang selak-selak surat khabar tiba-tiba ternamapk ini :

yang ini poster benar ,
betul-betul punya .
*bukan macam entry sblm ni tuu


wah , sukan lengan ? ini kali pertama dengar pasal sukan lengan . mungkin sebab si ajie ni kurang baca surat khabar kot , heee . apa2 pun sukan ni macam menarik . baca punya baca , memang menarik . lagi-lagi baca tang hadiah nya :


hadiah lumayann tuuu ,,oooo


masyukkkkkk , kene join ni . sekali tengok lengan * alamak , boleh menang ka lengan macam nih ? nak angkat patient pun mintak tolong orang . hmm, eyhh, itu dulu skg dah banyak lemak , mesti menang punya lahh , * lemak lembik2 ni membantu ka utk menang , patut nya lengan ketul2 muscle timbul2 baru boleh menang . apalah si ajie ni .


ini poster penuh nya ,
kt sini semua detail ada ,
borang dn syarat semua ada.

mana nak dapat ??
beli laa surat kabar Merto (:


sedikit maklumat tentang karnival ini :
KARNIVAL GEGARIA anjuran HARIAN MERTO .
TEMPAT : DATARAN MILLENIUM, KEPALA BATAS, P. PINANG
TARIKH : 19 & 20 NOVEMBER 2011
KATEOGRI : A REMAJA LELAKI 17 TAHUN KEBAWAH
B TERBUKA WANITA
C LELAKI 75KG KE BAWAH
D LELAKI 75-85KG
E LELAKI 85KG KE ATAS


JOM p ramai-ramai .

tuu, bukan si aji ta mau masuk, cumaaa
sebab tarikh tuu dah nak kene dftr masuk sem baruu , kan kan kan
lagi punnnn ,
jauhh . kat penang laa. hee

nak tau lengan anda hebat ta, try laa masuk . heee
sekian !

berkemah ?

haluuuuu ..

baca poster ini !

haha , nampak ta kemerepekan
dan kebohongan nya ??

sebenarnya, entry kali ini nk cerita pengalaman si ajie berkemping zaman dia sekolah dulu kala .
berkemah,atau lebih sedap kalau sebut camping . i love it !


ceritanya : penat pujuk ibu & ayah supaya dapt g camping , akhirnya depa benarkan juga. heee . ok, rasa seronok dn teruja sangat2 . camping , camping , camping mcam org biasa p camping . so dirikan kemah kt padang , mandi di tandas , makan kt gelanggang , main lumpuh2, bunyi macam (yuck , i ladies ta suka laa macam ni, kotor , geli " aku peduli apa, janji best) haha ..

tapi ..

biasalah, nama pun anak cikgu , si ajie ta pernah terlepas dari pandng si ayahhnya . haihhh kejap2 tanya

.. selesa ?
..dah makan ?
..dan mandi ?
..cukup barang ?
..cukup makn ?
..perlu apa2 ?
yang paling best : bagi baju kotor , ayah bawa balik terus .dn hari-hari dapat jajan.

malam burung hantu :. si ajie ni memang ta penah main menatang tuu dn seumpanya . lalu dia pun p la jumpa cikgu yg jga bagi tau yg dia nk dikecualikan dri game tuu .
sekali cikgu tu jwb mcm ni daa~~ : awk ta nk join ? ok, cikgu dh tau ayah awk dh dtg jumpa ckgu tdi, dia yg ta benarkan awk join game ni . nanti awk sty sini dgn budk2 yg ta sihat .


alaaaaaa, apa ni hampehhh ~~ nape lh ayh p ckp dulu, malu laa mcm ni ..


bila pikir2 balik ,
-boleh dikatakan macam ta payah p camping
- rasa macam camping depan rumah =='

mungkin ni la akibat nya kalau camping dekat2 .. heee..

kemerepekan !











kalau ta jelas , besaq kan . rasanya akan lebih nampak

11.11.11 kemerepekan yang pertama
ajie dah mereng ''

patung-patung comel

patung comel ini sangat comel !
sebab ituu kami beli ,
kami ? yaa, kami berlima





















si ajie , timah , kinah , wani , tecca
















ini wani sapian punya ,
kenapa ini , sebab wani minat purple !















ini tecca punya,
kenapa ini , sebab dy macam tecca .
ta kisahh warna apa pun , janji comel .















ini kinah meow punya ,
kenapa ini , sebab kinah kata : sama dengan sneakers dy
color merah















ini timah adam punya ,
kenapa ini , sebab timah adam is pinky girl (;















ini si ajie punyaa , comel rite . haha
kenapa yang ni , sebab warna baju KUNING !


c a n t i k d a n c o m e l k a n ,
teruja, sebab si ajie ni jarang-jarang ada patung-patung perempuan macam ini dalam hidup dia. mean, barang-barang comel seperti ini lahh~. heee

alaa, nak ?
p beli sendiri laa.

kat mana ?
cehhh , konon ta tau .
kt PKNS
murahh jaa (:








sekian si ajie membebel , nak bergosip dengan cucu pulaa .

fever

halo ..

setelah sekian lama si ajie ini tidak bermimpi ,
selama ni si ajie tido lenaa ja.
tapi ,
hari ni tiba-tiba boleh mimpi pulaa tuu .

macam - macam yang dia mimpi kan
sekali bangun , pandang jam
wth !
sudah lewat ,
kepala rasa berat,
dahi panas,
FEVER

so , seharian diam ja !
jangan tanya apa-apa ,

dont worry,
si ajie kan stdn nurse .
then ,
apa hang tunggu dok diam lagi laa
p laa wat tepid sponging kt diri sendiri .
haha , semua tuu lambat .
cek dah p beli ubat, senang cita !
GAGAGA

si ajie sudah beransur k e b a h (:

atok , sorry .
I did mean to disturb you vacation with my ill



tapi, apa yang best hari ini ialah si ajie dapat apa yang dia mengidam kan nak makan dari semalam lagi . LAKSA , even laksa tuu pelik sikit.
hee, fadzree , aku p beli laksa kt tanjung, tapi ta tau laa kedai tu ke yang kau mention semlam . btw ta pa, dh beli pun . (:

salam aidiladha


salam aidiladha buat semua umat Islam yang meraikan nya pun.
walau di mana jua kalian berada .
* ayat dh mcm dj radio .
heee .

cuti-cuti macam ini ialah : peluang balik kampung!

peluang balik kampung ini ialah : kumpul ramai-ramai sedara mara !

kumpul ramai-ramai sedara mara ini ialah : dapat berkongsi cerita sampai ke subuh !

&

macam -macam boleh di buat bersama-sama

&

macam-macam makanan yang boleh dirasa yang boleh menambahkan lemak di badan eden ni .

gemokk lagi laaa , adoi laa~~~

kepada sahabat andai yang tidak dapat pulang ke rumah dek kerana pratikal , jangan laa bersedihh di kala takbir kedengaran .. ini perkara kecil jaa.. nanti dah kerja betul-betul lagi laa mimpi indah nak cuti time raya .

sepanjang perjalanan balik kampung , nampak : lembu2 di hadapan rumahh mereka , hahaha, nih mesti nak kene esok la ni .. jaga cow. bertuahh lembu2 ni, kesyurga pun (:


sekian , raya ni agak-agak ada duit raya ta ?

permintaan saya


awak si buah hati ,
saya ada satu permintaan kepada awak .






tapi nyaa ,
macam maluu nak cakap . heee

tapi saya nak cakap juga ..



b o l e h t a b u a t s a y a s a t u v i d e o c l i p c o v e r b y a w a k b u a h h a t i s a y a ?

l a g u u a p a p u n t a k i s a h , h e e e ..


yang pasti nya,
supaya saya boleh nengokkk sepanjang cuti sem nih ,
sebab nya saya ta dapt jumpa dengan awak wahai encik buah hati (:

bolehh ?


* jangan tanya apa2 , saya maluu
**maluunyaaa **
sorry =="

gediknya !

kita tengahh tengok cita upin & ipin , tibatiba handpon kita bunyi ada msg masuk ala malasnya nak p capai sebab handpon kat meja computer . jauhh~~ penat nak jalan p ambik ..


:ajie ada msg nih kt talipon.
: siapa, ibu baca kan msg nya laa
: dari ******* , baca sendiri malas ibu baca kan , nanti ibu ta pahamm
: ha, dari dia.. waaa~~ penting nihh ..


* cehh, msg bendaa simple nihh jaa. ha, ini mesti dahh winduuu kitaa laa nihh . sebab tuu msg , kononkonon tnyaa pasal lainn nie .. alaaa , kite kenal awak laa. kawan dari sem 1 lagi ... HAHA ..

When You Tell Me That You Love Me (With Lyrics)

'

tapi ,
kini , ini semua hanya lah mimpi indah
kini , tidak lagi seperti dulu .

macam nie punn bolehh ?

salam.


01.11.2011
macam cantik jaa tarikh ni (:
dan cerita cantik pun berlaku ,





kenapa ada logo WATSONS ini .
kalau nak cerita panjang , 5 tahunn pun ta abiss .
HAHA . gilaaa hyperbola-bola.


kita pendek kan cerita .


: si ajie pergi ke watsons untuk membeli sesuatuu yang amazing ,
sedang dia memilih barang yang amazing tuu , dia perasaan seorang jejaka ni memerhatikan dia. jejaka itu kelihatan kemas dan berstyle.

dalam hati si ajie : alaa, sibukk jaa mamat nih. ta fokus nak memilihh .


lama kelamaan ,
jejaka nie pelik laa. bahagian mana si ajie ni pergi , bahagian itu juga dia pergi .
ini kes lain nie , dan dia asyikk
pandang senyumm , pandang senyummm

kejap-kejap ,
jejaka ni ?, macam penahh nampak laa sebelum nih .
ouhh , yang kt ***** ari tuu ..


dek kerana rimas ,
dengan berani nya si ajie punnn pergi ke jejaka itu ,


lalu

: encik, kita kenal ke ?? sebab dari tadi encik pandang senyum2. macam kenal ja
: eyhh, kita tak kenal. tapi nak berkenalan bolehh ?
: la, ta kenal. tpi pandang macam kenal ja. cehh !
: memang ta kenal, tapi saya dah banyak kali nampak awak. selalu naik kereta hitam kan.
: haah.. ta pe la. sy dh sudh beli barang. jalan dulu ye..
: kejapp laa.. nak balik dah? kita macam mana , boleh kenal tak nih ?
: dalam hati si ajie berbisik *kenal diri sendiri dulu laa. haha



ingtkan betul-betul kenal laa. cehh kurng asam punya jejaka !~~
macam ni punyaa orang punn ada.