Plan cuti sem

cuti semester apa rancangan ??

hmm, apa nak buat nie selain tido , bangun , kemas rumah , uruskan baju , masak , makan, jdi driver, face-booking  ??
 apa lagi apa lagi apa lagi lagi lagi ...
macamni hari hari boleh membawa padah ! naik sem nanti ta muat nak pakai uniform ! NO , it must be stop !

jadi ada cadangan ??



pleaaaaseee !!  :*

aku ada plan nak ke sungai petani untuk tolong mak cik aku kt sana. dia ada kedai , jadi nya selain dapat upah, mungkin dapat berdikari dan dapat mengeratkan silatuharim . heeee !

tpi cabaran bila aku bersetuju je untuk kesana aku kene set in mind yang kt sana no internet connection , no transport, betul betul betul bersedia kah si ajie ??

hmm internet tuu semua ta kisah sangat. sebab nya nanti akan sibuk tolong tolong mesti tada kesah dah pasal teknologi ni, haha , *konon . transport ? ta kisah sebab kedai ke rumah dekat ja, dalam beberapa langkah dah sampai . dan dekat dengan segala pasaraya .  so no big deal lah!

 AJIE MESTI BOLEH!

masalah nya ??

 hmm, adakah ibubapa dan adik adik aku akan benarkan ? heeee .. tuu laa nak tnye mcam segan sikit .. sebab nya takot mulut cakap bagi tapi hati mengharap tidak jangan pergi .. haha.. hmm serba salah lah pulak .

sebab nya kalau nak suruh aku kerja kt Mersing ni memang tidak lah jawab nya, ayah mana bagi .. jadi kita guna kan alasan untuk tolong makcik di sungai petani .. haha.

mungkin ayah dan ibu dan adik adik akan bagi kot, yang penting aku cuba dulu ...


tau kedai ni ? hmmm .


insyallah (:

what is AWESOME

Always! people talk about this! awesome. awesome and awesome.! what that? clssmate aku yang sorang ni pon asyik2 komen kat fb wall orang : a w e s o m e !

Omg! kalau macam tuh aku pon nak jadik awesome loike they ulls jugak laa.! (suara gedik tak hingat!) haha..

then . disebabkan nak sangat tahu lebih lanjut pasal awesome! aku pon pi la google translate .

jum tengok apa aku dapat!


cubaan pertama

Cuti Semester, apa lagi buat kt rumah kalau bukan main masak masak . haha ..cubaan pertama mari kita buat makanan yang senang dulu . ceh senang ke ??? susah sikit laa
menu : karipap kentang (:

nak tahu camane aku buat? okay jum baca selanjutnya :

FESTIVA MERSING


yeh , I'm coming home . tell the world I'm coming home .
MERSING ...
cuti semester datang lagi ! , dah mcam lagu tora (tora datang lagi !) hha , tipuu :P
cuti semester kali ini lama, paling lama sekali . hampir 2 bulan . jadi ari tu balik Mersing sekali kt Mersing ada Festiva. lepas kene paksa dengan adik2 maka pergi lah si ajie ke festiva Mersing tuu .


Anak-anak Kemboja

Dapat berjumpa dengan penduduk dan bergaul mesra dengan anak-anak di perkampungan Kemboja merupakan pengalaman yang seronok . Mereka sangat peramah, rajin, baik dan penuh dengan didikan agama .
tiba-tiba rindu pula pada anak-anak kecil ni..

pratikal macam ni

seminggu pratikal berlalu, sedang kan group lain dah mula cuti sem ! arghh , ajie! x vaik mengeluh lah , ikhlas sikit ..macam mana mau ikhlas kalau hari hari menjawab , hha . sebenarnya bukan niat sangt pun nak asyik menjawab bila CI cakap-cakap tuu , cuma nya terasa apa yang dia cakap tu mcam soalan , so jawab laa. rupanya bukaann. so dah kena marrah, suka menjawab . haiihh .. nak macam mana kan ,dah nasib .. cuma harap-harap pratikal lagi seminggu depan ni bukan CI tu lagi, bukan ta suka. cuma ta nak tambah dosa dan jadi pelajar yang kurang di senangi oleh CI .. heeeeee ... dan dan dan , CI please give me some cross! if you do so, i promise will not be a menjawab student lagi . boleh ta mcam tuu ? haha . sorry cik sya baik sebenarnya, cuma cik cakap yang cik dah judge orang dari first view lagi, so sya terpaksa jadi mcam first view cik terhadap sya ..

''''
btw, pengalaman pratikal di Labor room memang syok abis lah ! lagi-lagi time audit, dah macam pelarian. lari sana lagi sini . last dok kat library diam diam . =='
di labor room la pertama kali nya si ajie saksi proses kelahiran dari awal hingga akhir. wahh !! macam tidak percaya ja dah nengok .

first case yang si ajie nengok Para1(means first time) so si ajie assume mcam susahh laa dia punya proses kelahiran. tapi ternyata senang je. hha . this mean, ta semesti nya yang P1 tuu semua susah untukk melahirkan ..semuanya bergantung pada situasi ibu hamil tuu. haha
cehh, pandai ja cakap ..!!
dah diamm !

jap ada lagi satu ,

pengalaman berharga apabila dapat mandi kan baby . yes , fuyoooo ! weyh, betul laa,. kalau balik cita kat family mesti kene bahan punya, tapi ini semua betul . first time buat memang rasa takot, kekok,tapi dah hari hari seterusnya dah ok la .. seronok nya dapat mandi kan baby . fine, si ajie mengaku memang ta pernah mandi kan baby sebab ta suka sangat pada budak-budak bagai ni . tpi itu semua tuntukan kerja. harus lah di laksanakan . tapi pengalaman tu menyeronokn. cuma sedikit malu bila 'pakcik' ni nengok mcam mana 'makcik' ni mandi kan baby , arghhh , maluu tau tak, jangan nengok boleh takk!! mesti dalam hati mesti 'makcik' tu dah kene reject dengan 'pakcik' tu .. arg hhhhh!

boring boring,
samvil melayan HOT FM ,


pandang langit,
dan ternampak indah nya ciptaan Tuhan
harap kita dapat verkongi bulan ini ..

moon,
from alpha a200 ;)

xoxo ,
setiap yang verlaku tu ada hikmah nya
sorry if im too "kepoh" in ur life . full-stop .