syukur

assalam ..

Esok last clinical . yahoo .. kali nie dapat hospital selayang. akibat malas si ajie nie lupa nk update dy punya belong ini .. heee ta pe, lagi pun dy tau tiada siapa akan baca, hanya untuk suka2 je.

minggu nie sangatlah penatnye

1. Pasal clinical. selayang best, tapi sg buloh lagi best .. malangnya ta dapat buat even one cross pun. sedih bertimbun-timbun la kan, sebab tu semua ada markah. macam mana ni?? ta pe kejar next time..Penatnya bila kene 9jam kne berdiri. haha berdiri ke si ajie nie ?? mestilaa ta kan . ada duduk2 jugak. ini semua berpunca dari kne clinical kat lab, sebab hospital audit, ada org dtg check laa..

2. Minggu nie si ajie jadi driver seronoknya.. hee.. boleh jalan2 sekali ..heee . DAN hari2 balik malam ta tau laa buat apa.. heee

3. Penat yang amat bila kne meeting 7jam tanpa henti .. heee. nak buat macam manakan , dah tugas ..Penatnya kene bekejar sana sini nak siapkan tugasan2 wajib nie.. haha.. lari je lebih tapi ta kurus2 jugakk

4. Penat nya bila tiap2 malam tido lambat sebab main game, dh paginy bangun lambat. mula laa semuanya ala kadar je.. haha, ta pe semua ini bakal berakhir

seronoknya minggu ini

1. Alhamdulilah, syukur sangat2 .. result untuk sem dua dah pun keluar, on the day si ajie nie memang ta ingat pasal result langsung maklumlah gila game.. haha syukur sebab pass all 8 subject. tapi pointer jangan cakaplah, jatuh bagai dari KLCC tuu .. susah la ini mcam. ini semua pengajaran untuk si ajie .

2. Syukur, si ajie dah dapt tajaan JPY beliau. taniah.. heee, walaupun ta banyak tapi boleh buat hidup laa. dan si ajie telah pun tunai kan janji dy untuk belanja qila dan mira KFC

3. seronknya.. dapat naik motor . haha.. sebenarnya seronok sebab lain. sangat tak aspect yang si PB nie nak tolong tngh2 malam macam tuu.. thanks PB, kita dah baikkan.. heee sukasukasuka....

4.Seronoknya, akhirnya dapat jugak sambut besday yam bee din seperti yang di rancang. hee, yam sorry sebab kejut hang tangh2 mlam dah laa hang shif pagi .. sorry ...

5. Leganya, sebenarnya memang plan nak bagi hang kek sempena besday hang wahai senior. tpi sebab hang ta da kt kolej, hang ta tau penat kami duk kat bawak A5 tu nak bagi hang kek tu.. tup2 hang ta da pula. memang bukan rezeki hang la. lagi pun ok jugk kot. sebab kalau hang ada si ajie nie mesti jadi malu. so macam lega jugk hang ta da.. hehe.. dan kek tu dah selamat di bagi pada orng lain yang layak menerimanya, namum orng itu bukan PB..

6. Yeah.. si ajie dapat tajaan komik selama sekian sekian oleh sue si aziz .. haha, sebab dah deal dgn dy . si ajie belanjady makan dy akan bagi pinjam komik2 dy..

the most importance, si ajie da tak YEAR ONE JEEEERRRR , si ajie dah masuk YEAR TWO JEEEEEERRRRR .. hahhaaaaaaaa !!!!

perbezaan

morning
buat pertama kalinya sejak balik rumah cuti sem yang seminggu ni si ajie nie bangun awal2 pagi . haha, itu pun sebab si ajie nie ta boleh tido dengan lena akibat sakit kaki kesan daripada main badminton di siang harinya.. hahaha ... sekelah berlapis-lapis betul si ajie nie.. ta reti nak bangun pagi2.. orang tua2 kata bangun awal pagi murah rezeki .... ye laa bangun dah kan nie.. bising betul.. dan si ajie nie bertabiat pelik dengan tanpa basuh muka dn gosok gigi, dy terus menghadap laptop nya.. konon niat nak baca paper la pagi2 macam nie. pastu hampehh .. benda lain jadinya.. hahaha...

cuti sem lepas
si ajie di gemparkan dengan berita PB dy di lamar orang,
cuti sem nie
masalah lagi .. kitorg may be akan makin berjauhan... ta pe dy lelaki boleh berdikari beli kari ..haha . kisah apa kot, si ajie cume minat je kat dy .. hahaha.. apa laa sangt .. tapi sejak peristiwa nenda dy meninggal, si ajie dh jarang bercakap dengan dy ... entah kenapa. dy penah tanya kenapa tapi si ajie ni buat diam je, sebab dy sendiri ta tau why .. --' sengal berlapis-lapis siottt ...

sem lepas
kegilaan main game dinner dash
sem nie
gila main tumblebugs .. akibatnya.. hari2 tido kul 3 pagi .. , tetikus sudah rosak n mntak simpati ayah untuk belikan yg baru ..
tau game2 nie semua dah lama wujud, dn korng pun dah ta layan dah game2 mcm ni.. heee... biarlaa si ajie nie memang lambat berlapis-lapis ..

yang paling penting, cuti sem lepas lagi panjang dari sem nie .. walauwei ... seminggu je kot . ):

vs ./.


ibu day's

semua orang mesti duk sibuk-sibuk post pasai mother day.. nak jugak nak jugak ...
ibu, sorry laaa ajie nak nyanyi suara memang tak sedap, nak buat-buat kad memang tak kreatif laa, nak masak ?? lagi laa tidak ..benda basic je laa, tolong kemas-kemas rumah, beli-beli barang, jadi driver,tolong teman pi sana pi sini, tolong perabis duit belanja.. itu semua boleh dengan jayanya.. heee....
sebenarnya tak perlulaa nak tunggu hari ibu baru nak wish segala bagai ni, tapi sebab nak juga post suka hati laa.. haha..

IBU.. you such as great person in my life, ur everything for me... ibu selalu tolong ajie.. heee.. tolong selesaikan masalah ajie yang berlapis-lapis dn tak abis-abis niee.. biasa la masalah tu kawan baik hidup. kan ?? ibu i never forget you how like you never forget me (: M.i right ? yeahhh ..
ibu, i dont care what people talk about you. you are my lover, before now and forever.. heee ..
ibu iloveyou so much.. ibu thanks for everything you hvn done for me T____T

hanrgailah ibu kita selagi terdaya, termampu, janganlah menyesal setelah mereka tiada.. bermulalah dari sekarang ..
ibu,mak, umi, bonda, mama, mummy, mother, nanay.. apa pun panggilan kepada mereka, mereka tetap ibu kita dunia akhirat..

Ya Allah! Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa dua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.

happy mother's day to all mother out there, either new mother or old mother.. heee (:

DOA UNTUK IBU BAPA-
Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin..