angan-angan tercapai

selasa 27 Mac 2012

semalam , apa yang berlaku ??

angananagan nak jadi helper tercapai jua. Sebenarnya nk dapat terserempak dengan prince je . hha . gila ta baik macam tuu . ta! ni kira macam sambil menyelam minum air, nanti dapat ushausha prince ..
dengan teruja nya aku pun pergi jadi helper ..

dapat tugasan ..

: aina, sini section 7 ni . kamu kan banayk cakap . kamu kene belakon kt sini ..
: belakooonn ?
: kamu nie.. pergi baca soalan dan duduk kt dalam tu diamdiam ..


soalan lebih kurng mcam nie dia
(Mrs J was admit to the psychiatric wad, you need to do MSE to her.)
1. family history
2. orientations
3. memory
4. perception
* maksud nya orang sakit mentel baru masuk wad, so kene ambik latar belakang pasal pesakit tuuu ..

korang agak2 laa, orang sihat yang kene belakon macam orang sakit mental .

apa rupanyaaa ??? hahaha


bermula :

:ta sabarnya ..siapa lah student nurse pertama yang bertuahh nie ..
sumpaahh aku memang teruja gilaa gilaa .


!ambik kaauuu !!!!
dush dushhhhh dushhhh dushhhhh dusshhhh. orang pertama yang masuk ialahh prince ! OMG !
aku dah laa berlakon jadi orang gila. on the time, aku rasa nak lari lajuuuu lajuuuuu . cakap, saya ta gilaaa, tolong lahh percayaa ....
berbeliak mata kau jumpa prince .yang best nya, dia pun terbeliakk. terkaku .sampai ta tahu buat apa2.. kelakar sangat3 ... heee . sorry prince, tapi jagan risau , saya dah tolong prince !


dan
student nurse seterus terus nya ...
lelaki-perempuan-lelaki-perempuan-perempuan ....
macam-macam soalann yang keluar .pelik-pelik soalan nyaa .. hahaha ..


ternyata seronok jugak jadi orang sakit mental ni , tapi penat laa. sebab yang datang semua tanya soalan lebih kurang je .. hahahaha ..

abis laa, kalau senior baca ini semua.. mengamukk mereka .. haha .. btw kalian semua jangan risau .. saya adik junior yang baik, (yuck !!)saya dahh tolong mana yang dpat .. lagi punn nampk ta pemeriksa tuu ketawaa jaa .. hahah ...so all is well !

xoxo, ESOK giliran aku pulaa. TIDAAKKKKK !!

aku bukan stalker hebat

bacabaca. ceritanya bermula macam ini .
yes I am , aku bukan stalker hebat, malahan tak reti pun nak skodeng orang punya blog ke fb ke , apa dan yang lainlain ..
seriusly .. sebab tak pakar dalam bidang ni. tapi nye sebab ke ingin ana yang melampau, maka dengan tidak sengaja aku telah pun menye ngo deng wall sorang ni.. wall fb dia.. haha ..

apa yang aku nak tahu sangat sebenarnya,??

tak, aku cuma nak tau sesuatu yang kecik je, sesuatu yang tidak penting mana pun sebenarnya..aku cuma nak tau result SPM dia je sebenarnya, haha.. kira adik adik laa nie..

okeyh cerita dia macam ni, dulu time spm aku sorang budak yang sangat sangat sangat ???

ta tahu nak described diri sendiri macam mana.

jadi ada suatu hari nie, sedang aku bertugas di perpustakaan ,*ok, aku pustakawaan yang berkainhijaudanberbajuputih. alalamacamputripas, eyhh ,ada ke ?? taa kira lah ada tak ! masa aku bertugas aku ada dapat note dari seseorang nie.


note bertulis
: i cabar you dalam SPM, event kita SPM lain tahun, tapi i still nak cabar you ! macam bagus je kan you nie!

(ok, ni sikit ayat dalam note tuu , note tuu panjang lagi)haha

aku SPM 2009, dia SPM 2011. jauhh beza tuu .
ok, macam mana sekali pun sekarang ni aku dah tau yang kau tak dapat kalah kan aku , hha ..

(inibukannakmembanggadirisangat, cumaterlebihgembiraja) haha

ok, sebab kan note ini lah aku telah jadi stalker , dan aku berhasil haha!

xoxo, ok dah abis cerita. dah ta tahuu nak vevel apa !

Selamat Tinggal P

ok. dengan rasmi nya hari ini si ajie dapat lesen full ./.
yahhhh , gembiranya .. cehh, padahal bendda kecik je punn. biar lah..

sekurang kurang nya tidak lah takut bila memandu tiada pelekat P. * memandu ke ? sejak ada buah hati bukan dah tak memanduu ke ? ada lah kadang-kadang, sebokk je !

dan rasa nya pelekat P dekat kereta pun dahh bolehh cabut.. hahahaha..

dan boleh lah membangga bangga sikit pada kawan-kawan yang masih lagi dalam kurungan P tu .. heee ..

tapi malangnya..

walaupun dah full . memandu lancar untuk kereta auto je.tuu yang sedikit maluu. padahal ambik lesen dulu manual , cuma sekarang dah gagap bawak manual, bukan tidak boleh terus ok ! bolehh cuma gagap ja.

never mind, practice make preface




cari apaperbezaan gambar nie ?
cehh , padahal dah tauu kan ,apalah si ajie ni. tak senonoh!


sekarang renew lesen ikut tarikh lahir, senang nka ingat. satu sistem yang bagus !
jadinya lesen ini hidup selama setahun sebelas bulan dengan harga RM45.
setahun RM30. dan RM15 tu untuk sampai kan ke tarikh lahir pada tahun seterusnya ..
pahamm ?


23/3/2012-23/3/2013=rm30
23/3/2013-27/2/2014=RM15
TOTOL :23/3/12-27/2/14=RM45

*mungkin macam ni lebih padam (:


tapi ,

dah tak da P ni macam tak best juga.. nanti ta boleh nak pandu terkedek kedek dengan alasan, HEI, i MASIH P LA, TAK NAMPAK KE ?? hahaha xD


xoxo, nak renew lesen bukan lah susah mana. asalkan ada usaha .

cakap macam ajie suruh

final belum abis , tapi si ajie sudah berada di Mersing ??
ya , balik laa apa lagi . last paper 24/3 ni, jadi banyakk masa dan teringin nak makan laksa Johor tuu yang balikk . hee .. ok dah nak gedik kan ituu saja kali ini ..

btw, need ur wish .
cakap macam ni pada ajie .

ajie good luck final dan osce yea ..
hahah ..

entry tanpa tujuan


salam jumaat .
eyhh ? dah jumaat, 16 Mac ?? kejap nya masa berlalu. ini bermakna si ajie dah abis tiga paper untuk final dia, dan hanya tinggal 2 paper je lagi ... seronokk nya ! ok , fine. ta boleh seronok sebab sem ini ada ocsce . sekian.
tiba tiba menyesal timbul menbuak-buak sebab masa pratikal ta p keja cross banyak-banyak ! .. macam mana ni , "kalau lah boleh undur masa " apa ?? kau mengharap kan masa ituu di undur ?? memang tidak akan boleh laa kan .. kenapa selalu mengharap sesuatu yang tidak mungkin akan berlaku sedang kan ada jalan penyelesaian lain yang terbuka luas di depan mata ? iaitu buat la betul-betul time osce tu! mula la practice dari sekarang , senang kan ?... haha . cakap bebel memang senang .
ok sebenar nya saja je nak update blog tadi mcam tidak tahu nak update apa, sebab tengah lapar jadi nya mcam tidak boleh berfirikan dengan matang nya .

stop it ajie ! membebel apa tah .ok nak p ambik baju kt dobi bawah . baibai .

Seorang Ayah Yang Bisu







there are no perfect father , but a father will always love perfectly .
ok, seriously video ini mula nya membuat kan si ajie nak nangis guling-guling sebab taoching ,
tapi last2 pasal insurance . hahah .!!

keropok Mersing ?

apa ?
betul laah , Mersing ada keropok . ta caya mai la datang . ini cerita betul.
ok, sebab kan si ajie nk dah dapat pesanan dari nahar
: ajie balik sini nanti bawak makanan tau .
*ok, adoii , ni yang sangat ta tauu nak bawak apa nie..


dan tiba-tiba susu hitam pun msg
: prince teringin nak rasa keropok Mersing . dy pesan dengan sos sekali .
peliknya mana prince tau mersing ada keropok ?? ni mesti makenon bagi tau . haha. mesti padahal dy yang nak .
: kalau nak suruh dy cakap sendiri .

dan tiba-tiba
sorang senior dan prince call betul-betul ..
ouhh , tidakk ! macam mana nie ..
* cehh padahal dalam hati sukasukasuka .. haha
: ok laa, sebab prince punya pasal ...


so si ajie pun decide nak bawak balik keropok leko untuk kawankawan dia..
dan kawan-kawan dia juga ...



thanks pada shila sebab tolong goreng kan ..

dan terima kasih kepada yang sudi menjamahh : wani, timah, shila, kila, nabila, nahar, ayu, sya, niza, mira, tila, fidah .. ada lagi yang tertinggal ?? padan mukaaa .HAHA. ta sebenarnya ta ingat ..

dan

sorry pada yang terlupa nak ajak tuu .. lagilagi yana, ina, mawar, fatin . sorry sebab lupaaa :)

lain kali ajie bawak lagi ye (:

xoxo , apa rasa keropok Mersing ?