adakah anda perasan ?


berkaitan dengan apalaa seyhh .. nak tau bacalaa..hidup nak senang je.. MARAHNYAA..

perasan ta seorang budak perempuan hingusan, selekeh, low profile, kampung2 je boleh jadi famous bila dy dapat Boyfriend yang hot gilla, yang hemsem, yang tinggi, yang macam model punya..

budak perempuan ini akan menjadi perbualan dalam kalangan gadis-gadis lain. lebih-lebih lagi gadis-gadis yang suka pada lelaki tersebut namun lelaki tersebut telah disambar oleh gadis hingusan tersebut.

reaksi gadis-gadis :
" ni la awek si polan tuu , apa laa yang dy pandang sangat pada budak nie. aku lagi hot kot "
" weyh2, korang kenal budak nie ? dy laa yang caple dengan si polan tuu."
" aku rasa x sesuai je budak pmpuan nie couple dengan si polan tu"
" eyhh, buta ke si polan nie, kenapelah dy pilih budak pompuan tuu"
" aku rasa budak tu jadi kuli dy je, bila pokai dy pau laa, apa guna ada awek kan"
" ala, aku rasa si polan tu saja je nak test budak tuu, kejap je tuu. nanti putus laa tuu "
" dy ta nampak ke aku suka kt dy dari dulu lagi ? kenapa lah dy pilih budak lain, aku macam mana ?"
" alaa, nie mesti main kotor nie, jampi serapah punya, cayalaah kalau ta, ta kan nak terpikatnya punya"
" biasa jee, dah jodoh dorang biarlaah "


reaksi geng2 laki si polan itu :
" weyh, kau serius dengan budak tuu ? "
" apa cita kau, dah dapat ke awek yang kau usha tu ?"
" cepat kau tangkap anak ayam
alaa, aku ta tau laa, sebab aku bukan lelaki .. haha ...


ini kisah lelaki hingusan dan perempuan cantik
lelakinya sangat la selekeh, buruk penampilan, kuat makan, gelojoh, panas baran, sombong, mulut busuk, gelabah, tapi sekali nengok awek , perghhhh .. cantik laa soit, pandai, sopan santun, ciri-ciri wanita idaman laa katakan.

dengan tidak semena-mena lelaki itu akan menjadi popular dalam kalangan kaki-kaki gosip antarabangsa...

reaksi lelaki-lelaki:
" perghh, sial laa dy dah kebas awek cun tuu "
" macam mana la awek cun boleh dapat laki buruk macam tu, aku rasa ramai lagi yang hemsem"
" kalau dah nk caple sangat cari yang senonoh boleh ta, macam aku nie ke? logik sikit laa"
" apala yang buat awek tu cair kat laki tuu, pelik nya"
" apa pun tada, tapi awek nak cun je tu penting"
" buta laa aku rasa awek tuu, macam tu pun boleh jalan ke ?"
so on ~~

reaksi gadis-gadis
" kau betul-betul dengan mamat tuu ?"
" kenapa mamat tu ?, selekehlaa"
" dah tada lelaki lain ke desperate sangat ke ?"
" kau biar betul laa, macam tuu buat bf, kimsalam laa"
" yuck, ta seleranya aku nengok boyfriend budak tu"
" eyh, pelikan macam mana lelaki tu boleh dapat awek cun macam tuu"
" mesti sebab lelaki tuu kaya, kalau ta mesti pmpuan tu tanak punya laa"
so on~~

perasaan ta pasal benda nie ? kadang2 kita tak perasaan pun kewujudan orang-orang ini sampai dah mereka manjadi meletop kerana perkara-perkara macam ini ... betul ta ??
heee ..

*ok, si ajie post pasal benda ini inspirasikan oleh dua pasang caple ini. seorang nya cantik + sorangnya buruk macam tuu laa .. hee ..tiada kaitan dengan hidup si ajie !

2 comments:

one_ny said...

jodoh pertemuan di tangan Tuhan...
hehehe

Anonymous said...

jodoh bukan berdasarkan paras rupa , paras rupa xkan kekal , hehehe , ingt 2 , hati budi sgt penting :)