pasang telinga: era






pagi di ERA


seorang lelaki telah menalipun sahabat baiknya dan berkata



LELAKI 1 : bro, apa cita semalam lu dengan akak gua .

LELAKI 2 : ta da pape laa. biasa2 je..

LELAKI 1: lu jangan la main-main. sekarang ni aku serius nak tau. lu ada apa dengan akak gua?

LELAKI 2: ok la. macam ko tau kan. aku memang suka kat akak lu dari dulu lagi . so semalam aku dah luahkan apa yang terpendam dalam hati aku selama nie. dan aku dah cakap kt dy yang aku akan masuk meminang dy ta lama lagi .


LELAKI 1: ok, sebab aku kenal kau dah lama aku ta da hal. cume ada satu benda nie je la.


LELAKI 2: apa nya bro ?


LELAKI 1: kita memang satu team main bola, tapi kita bukan dalam fans team yang sama . kau MU,aku CHELSEA. jadi kau sanggup pakai t-shirt CHELSEA ? macam kau tau , family aku semua CHELSEA kan, jadi kalau kau sanggup, kau boleh join family kiteorang . amacam, boleh ?

LELAKI 2: apa nie bro, fans bola je kot. takan sampai macam tu sekali .

LELAKI 1:aku ta kira la, sekarang nie aku tanye sanggup ke kau sarung baju CHELSEA ni ??

LELAKI 2 : ok bro aku try slow-slow masuk rumah biru ..

LELAKI 1: ha, macam tu la. bagus. baru boleh jadi abg ipar aku .

PAKNIL : ceh , pengkianat la ko nie. sebab apa kau sanggup pakai baju CHELSEA tu ??

LELAKI 2: dah saya sayang akak dy paknil. jadi apa pun sanggup je laa. haha


persoalannya: adakkah sangat penting bagi lelaki tentang fans football club nie ?
heee ~~





No comments: