FESTIVA MERSING


yeh , I'm coming home . tell the world I'm coming home .
MERSING ...
cuti semester datang lagi ! , dah mcam lagu tora (tora datang lagi !) hha , tipuu :P
cuti semester kali ini lama, paling lama sekali . hampir 2 bulan . jadi ari tu balik Mersing sekali kt Mersing ada Festiva. lepas kene paksa dengan adik2 maka pergi lah si ajie ke festiva Mersing tuu .





yang pertama jumpa ini .
peniaga peniaga yang mencari rezeki ..tapi sikit je kedai2 mcam ni . mungkin dah abis kot. ye la pergi hari last tu pun nak penutup dah .. haha ..ta pun memang ta memang ta da peniaga . haha


kedua jumpa ini
pure people !
pameran dari orang asli , ada la sikit kraf tangan , tarian dan muzik dari orang asli .
kt Mersing populariti orang asli bukan lah ramai, tapi di Endau, Peta, Tanah Abang kat sana populariti orang asli ramai ..


siti . model pakaian orangasli . haha
okyyyh. sorry jangan marah!


ketiga jumpa ini
ada game jugak !
tapi nya tempat game ni di monopoli oleh kaum adam , is much better kot. sebab dorng senang, main dalam tuu pakai pants je . kalau ladies kan mcam susah sikit. lagi pun aurat kaum adam pun mudah dijaga. bagus juga dorang yang main.. biar satu kaum ja .


keempat jumpa ini
then , jalan jalan jalan lagi . terjumpa nie : persembahan dari kumpulan senario .. dapat la nenogk dari jauhh ja. then ada artis dari mento datang , tpi ta p nengok pun sebab macam dah penat . dahaga ~~~


dan seterusnya jumpa semua ini ..
from 8tv (:


pemeraiksaan kesihatan juga ada . benda benda biasa ja , check BP, glucose, BMI, , derma darah pameran : DM, healthy life style so on ..


ni dari ??
alaa ta ingat nama dia. tapi kat sni ada kanak2 baca ai-quran , ada ustaz bagi ceramah, ada pameran tulisan khad , dan lagi lagi .


aduan rakyat pun ada jugak .
siapa siapa nak buat aduan pun boleh .
ok, saya nak buat aduan : bunyi bising pommm pommm pomm pomm tu menggangu pesakit pesakit di hospital . festiva ni kawasan nya dekat pantai dan dekat dengan hospital ,jadi nya agak menggangu pesakit pesakit di Hospital . hah. boleh ta buat aduan ni ..


berita harian juga turun serta dalam festiva ni .. ada artis nie.hmm , cuba teka siapa ?
>ok, ta kenal sebenarnya. tapi mungkin dari mento kot.. hee


merto harian pun ada .
hmm, sebenarnya ta singgah kt sini . sorry. so mcam ta tau apa ada kt sini .. hee


arena pun ada sekali .kt sini ada pertandiang lawan lengan .
tiba-tiba ibu cakap : ajie ni kan sukan yang ajie nak msuk, yang ajie tulis kt blog ajie dulu tu . masuk laa kalau nak try ..
what ?? ibu reading my blog! OMG !! ..


Iqah , wani , thanks buat muka paksa ajie p festiva ni .
ibuu iloveu .. comel nya ibuu saya !



Mersing Laguna ! ok, Mersing akan berubah dalam masa tujuh tahun . pejam celik ja nanti Mersing akan berubah , sila sabar dan tunggu . haha .
saya anak Mersing . heee


xoxo,
=='

No comments: