barang hilang !

sendal ini yang hilang .

dan pasal benda nie si ajie penah post kt FB dy .. ramai jugak yang tolong carikan . hee thanks a lot. eyhh, kenapa post pasal sendal nie ? dah jmpa ke ??

MEMANG DAH JUMPA!!! ..
jumpa di kaki orang. sedih kan kan kan .. alaaa sedih laa...
sebenarnya sendal nie bukan la mahal sangat or si ajie nie ta mampu nak beli kasut lain. masalah utamanya si ajie nie memang sangat amat sayang pada kasut2 dy, dn si ajie sangat cerewet dalam hal2 kasut2 nie..sebab tu la dy cari balik sendal dy, siapa2 yang usik kasut dy memang cari pasal laa itu orang...

sekarang wa cita sama lu wana gayanya sendal nie hilang .
masa tu wa tergesa2 nak balik johor, so wa pun dari umah sebelah lari2 balik umh wa capai beg dan pakai kasut terus bla g klng center.. wa tinggal la sendal wa kt umh sebelah, wa ingtkan selamat, upanya ribut di tengah2 malam .. wa bernasib malang. wa balik kolej semula benda pertama wa buat wa cari sendal wa itu laaa. namun hampa, sendal wa telah pun hilang ..lepas tu wa hilang arahla sendal wa hilang.. sebulan kerja wa rembat kasut orang je. tapi wa pulang balik laa.. sebulan kemudian baru wa beli selipar baru , wa ta jmpa sendal yang mampu pikat wa. so wa beli laa selipar.. setelah sekian lama rembat selipar org je sampai melecet2 kaki wa, berdarah2, bertampal2.. maklum laa wa ta biasa pakai selipar.. haha gila jakun siot budk nie.. suatu petang wa lepak kat pondok bawah berdating ramai2, tiba2 wa nampak sorang mamat ni datang nak jemput awek dy g dating. wa sekali pandang je wa terus terpandng sendal yg dy pakai.. ya allah masa tu wa mcam nak nangis.. wa g dekt2 kt laki tuu , wa nengok betul2 sendle tu memang sama.. mungkin mamat tuu pun ada sendle yang sama macam wa.. ta pe laa dah bukan rezeki wa.. yg peliknya kt umah awek mamat tu la yang wa tinggal kan kasut wa.. ta pe laa assume je sendle yang same. wa ok, lagi pun wa dh tnye dh kat awek tu, dy kata tu bf dy beli sendiri.. so ta pe je la.. si ajie reda dan pasrah ..

No comments: