si kekok dengan wedges nya

hai Monday (:

hari ni , si ajie telah menyahut cabaran dari seorang rakan. rakan yang telah lama di lupakan . namum dia tetap rakan .

apakah cabaran nya ??

pertama kali dalam sejarah .
sepanjang si ajie bergelar mahasiswa,  si ajie ke kelas hanya dengan memakai sneakers kadang-kadang sport shoes bila perlu .
tapi hari ini , si ajie telah menyahut cabaran rakannya dengan memakai kasut wedges. serius , ini bukan cerita bohong , si sjie memang ta pernah berkasut tinggi mahu pun ber wedges .

selama ini kasut si ajie hanya lah sneakers dan sandal sahaja . dari zaman sekolah hingga lah sekarang, ya bunyi nya mcam pelik . tapi itu lah kenyataannya . dan wedges yang si ajie pakai ke kelas tdi pun ikhsan dari kakak si ajie . dia bagi pinjam kasut tu untuk si ajie ke dinner, sebab dia marah kalau ke dinner pakai sneakers.

dengan rasa berat hati nya si ajie pun memakai lah wedges tu ke kelas dah mengharui hari isnin  ..

' wani, jalan dulu. jangan tunggu aku . Jumpa di kelas ! '

si ajie berasa seperti kanak-kanak yang baru belajar berjalan .. selangkah demi selangkah ... arghhh , lambat nya, rasa macam ta bergerak ja . haihhh ..

turun tangga pun lambat , semua nya jadi lambat .

kelas ... selamat sampai , lega .


antara ayat ayat cinta yang msuk ke telinga si ajie :

'semua nengok ! ajie pakai wedges !! ' * timah jerit kuat2 di public !

:arrrrr , jangan laaa . malu ... * woo , maluu nyaa .. rasa mcam tuu nak jalan macam itik jaa ..


'eyhh , pakai kasut nie ? , tinggi nya. heee ..'
: ha, kan . dah ta boleh main kepala saya lagi dah . ta sampai kan ..


'ajie dah boleh join geng kita. nengok kasut dia '
: ha, sebab kasut baru boleh join ? keji !


'ko jalan lebih tegak pakai kasut ni '
: memang la , nak cover. kang tergolek maluu la..

.........


seksa nya pakai kasut wedges tu ke kelas . sampai ke malam rasa lenguh kaki nie. si ajie ta paham macam mana orang lain tu boleh pakai heels even wedges untuk berjalan lama lama ..arggg .. semua ituu memenatkan !

kembali kepada asal , sneakers .

terima kasih kepada rakan yg mencabar , memberikan si ajie pengalaman baru ..



sneakers i w'll never leave you again . i love you !



1 comment:

queenfateema said...

kalau balik ke sneakers, keahlian terminate! haha