ibu day's

semua orang mesti duk sibuk-sibuk post pasai mother day.. nak jugak nak jugak ...
ibu, sorry laaa ajie nak nyanyi suara memang tak sedap, nak buat-buat kad memang tak kreatif laa, nak masak ?? lagi laa tidak ..benda basic je laa, tolong kemas-kemas rumah, beli-beli barang, jadi driver,tolong teman pi sana pi sini, tolong perabis duit belanja.. itu semua boleh dengan jayanya.. heee....
sebenarnya tak perlulaa nak tunggu hari ibu baru nak wish segala bagai ni, tapi sebab nak juga post suka hati laa.. haha..

IBU.. you such as great person in my life, ur everything for me... ibu selalu tolong ajie.. heee.. tolong selesaikan masalah ajie yang berlapis-lapis dn tak abis-abis niee.. biasa la masalah tu kawan baik hidup. kan ?? ibu i never forget you how like you never forget me (: M.i right ? yeahhh ..
ibu, i dont care what people talk about you. you are my lover, before now and forever.. heee ..
ibu iloveyou so much.. ibu thanks for everything you hvn done for me T____T

hanrgailah ibu kita selagi terdaya, termampu, janganlah menyesal setelah mereka tiada.. bermulalah dari sekarang ..
ibu,mak, umi, bonda, mama, mummy, mother, nanay.. apa pun panggilan kepada mereka, mereka tetap ibu kita dunia akhirat..

Ya Allah! Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa dua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.

happy mother's day to all mother out there, either new mother or old mother.. heee (:

DOA UNTUK IBU BAPA-
Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin..

No comments: