based on true story ..

assalamualaikum ..
 ahad 2 December .

hari ini ana shif malam. selepas ana bangun kul 6:30 untuk pastikan kawan ana yang shif pagi sudah bergerak ke kerja, ana pun tido semulaa.. ahad katakan.. heee. kemudiannya ana terjaga dek suara-suara orang ramai.. rupanya semua dah bangun, ana sahaja yang masih tido ..maklumlah ana tido di rung tamu malam tadi, jadi ramai-ramai bangun mesti lepak di ruang tamu menonton TV sambil makan cekodok, dan ruang tamu harus di bersihkan. ana pun mengangkut segala bantal-bantal ana dan blanket ana ke dalam bilik. ana sambung tidoo ...kemudian ana dikejutkan dengan sistem pesanan ringkas SMS . dari si sepet.. katanya dia mahu pulang ke Kedah , tapi ta tahu tiket jam berapa. ana pun bangun on laptop dan search kan jadual bus nya. kemudian ana cube untuk tidur semula, tetapi gagal...

kenapa ana rasa hari ini ada sesuatu yang penting. ana nak sangat hantar si sepet ke duta. tapi malang nya sepet ke duta bersama akhmal menunggang motor. ana kecewa.. ana nak sangat jumpa sepet sebelum dia balik kedah ..

zohor ..
ana online baca paper. ana masih tertanya-tanya what is the day today.  yah i know is Sunday .  never mind, i will know it later.

ha, tu dia. ana dah jumpa. hari ni hari apa !!


dulu,
ana masih ingat. pada tanggal 2 December 2011 , ana yang masih belajar di puncak alam larikan diri balik ke seremban sebab ana ta tahu, ana segan, ana malu untuk meraikan tarikh itu.. jadi ana rasa kalau ana berada jauh dengannya, ana sudah terlepas untuk meraikannya.. heee ...ana hanya wish melalui sistem pesanan ringkas SMS sahaja. itu pun selepas mati akal macam mana nak wish ...

kini,
2 December 2012 , ana di sini . di rumah sewa ana di selayang . ana tidak lagi melarikan diri. namum, si sepet ini pula yang melarikan diri. balik ke kedah tanpa sempat ana berjumpa. ta mengapa, kali ini  ana harus berani. sebab ini sudah kali kedua . yang dulu ana sudah sia-sia kan ..tapi macam mana ? si sepet nya ngak ada kok ..
ana kuat kan semangat , mencapai talipon bimbit lalu mendail number si sepet * ceh padahal ta ingt pun nombor phone dia. memang dah tersimpan dalam contact.
' aziz , happy birthday '  tu ja yang ana mampu katakan ... ana nak nangis... ana malu sangat-sangat ... walaupun ta nampak muka dia. tapi ana tetap malu ..heeee

btw,


kita ta sebaya .

xoxo, double A

No comments: