emosi

aku berEMOSI ?
ya , minggu nih sangat beremosi kenapa tah tiba tiba je .
tapi emosi akuu bukan yang touching touching , jiwang jiwang tuu . ta main laa tuu semuaa. hha

1. Akuu beremosi ketika memanduu .
Nih agak bahaya sikit . asal aku drive je , mulut nih terus ringan nak marah marah pemanduu lain yang memandu cam tah apa apa di jalan raya * chea padahal akuu pun tah apa apa. haha . mentang mentang laa da ada lesen berlagakk ;P heheh ..

2. Akuu beremosi dasyat ketika menonton badminton , piala thomas .
first game , MALAYSIA - JEPUN (2-3) padahal Jepun tuu bukan laa hebat mana pun . banyak cuai laa pemain Malaysia .
secnd game , MALAYSIA - DENMAK (3-2) menang . hebat hebat . M. Hafiz Hashim seperti nak menebus kekalahan semalam . main dengan penuh semangat . fuhh.

ta sia sia kiteorng berguling guling nengok . walaupun ta smpai b.jalil , sokong kat rumah pun dah cukup .
MALAYSIA layak ke separuh akhir . malam nih MALAYSIA-CHINA . nih lagi gilaa akuu menjerit jerit agak nya.. haha sabar tunggu je malam nihh . harap harap boleh menang laa .

3. Aku beremosi dengan kucing .
macam orang gilaa je . kucing tuu memang jahat . akuu dah siap kemas rumah je nanti dy buat kecah . aduhai . pakal je kucing kalau orang tuu memang cari pasal la. macam mana kucing tuu kecah kan pun aku ta tau . tiba tiba je dah berselerak . agak pelik juugak .hha.

4. Aku beremosi ketika orang bertanya : eh , sambung belajar mana , kos apa ?
ta yah tanya boleh ta ? aku akan jawab soalan nih kalu orang penting je yang tanya , sebagai tanda hormat . akuu bukan ta nak jawab , tapi nanti semua yang tanye tu buat muka pelik , terkejut , segala reaksi keluar . tuu yang malas tuu . macam suatu kepelikan je akuu ambik kos tuu . * memang pelik pun . hah .biarlah aku ta minat , aku ta sesuai , apa sekali pun aku akan berusaha untuk belajar sungguh sungguh .

5 comments:

Anis lahh said...

Masa makan tak beremosi ke? Ahaha :P

eYe said...

tak kisah ape pun yg aji ambik yg penting kesungguhan tu mesti ade...minat tu blh pupuk n once bile aji dh study n betul2 paham that course mesti minat tu dtg...belajar rajin2 ye dik

mrsg_girl said...

sabar2, tanpa emosi..hidup akn boring..btul x??

ajie_harini said...

anis : makan pun beremosi . ayamm tuu asyik lompat lompat. haha. geramm

aina said...

insyaAllah, there will be something interesting when you start learn it. (: