p balik p balik

1500
cucu-cucu, cepat laa kita p makan. nenek nak kejar bus lagi lepas nie..


1530
eyhh, bus... alamak nenek dah tua. ta mampu nak kejar bus tuu.
cucu pun satu, nape lambai-lambai ja bus tu. suh laa bus tuu benti ambik nenek nie..


1545
korang-korang makan laa dulu askirm nie, nenek nak p tunggu bus.
nenek nk p jauh nie, nk p bawa hati yang lara. nanti bila nenek dah cool, nenek balik la jumpa korang ..
:bye nenek, take care. jangan p lama-lama, nanti kami rindu nenek.


1543-1715
rapid yang penuh dengan manusia pun sampai.
adoi, depa ta tau ka ada nenek kat sini, cuba laa bagi laluan, hormat sikit orang tua-tua nie. ini tidak depa buat dekk je gamaknya.. depa pijak-pijak nya kaki nenek nie.. adoi sakit le nak oi..


1805
sampai kat klang centre. adoi semput nenek naik bus yang sesak itu.
tibe-tibe ramai pula yang call, bz betul laa..
ok, duduk dulu. penat nie.


1810
p usha tiket nak balik. dalam hati berfikir, awat mcam ramai orang ja nie. ada perayaan ka ?
ha a laa, cuti hari malaysia. alamak, mcam mana boleh lupa nie..
: kak, tiket p seremban ada ?
: ada, tinggal pukul **** ja. nak berapa ?
: ha? pukui **** ja ??. ta pa biar saya pikiaq sat na. nanti saya dtg balik


1815
sambil berfikir, sambil membelek-belek talipon mudah hilang. biasalaa dah tua ta reti guna barang2 IT ni .
tibe-tibe terbaca 1 pesanan ringkas dari atuknya


1825
bus rapid dr puncak alam sampai.
dalam hati kata, : woi nek apa tunggu lagi, hang p balik puncak alam laaa.. duk sini wat pa, hang dah laa ta asar lagi.. cepat-cepat p naik bus. ta payah nak pikir-pikir lagi.
dengan pantas nenek pun p naik bus.


1900
asalamualaikummm...
cucu2.. nenek sudah balik
nenek tak sampai hati nak tinggal kan korang. sebab itu nenek ta jadi p.
lagi pun hati nenek dah cool, sebab nenek lupa yang nenek nie nenek,lupa yang harapan itu palsu, dan lupa kata-kata itu hanyalah dusta . haha..

cu, nenek nampak lelaki hemsem yang cu suka tuu, mari kita usha dy..haha





nek!, esok pagi kita p jogging boleh ??
boleh, tapi kome kne ajak atok sekali, atoknya asyik tidoq jaa, p ajak dy exercise sekali na..
boleh-boleh!. heee










1 comment:

one_ny said...

hahaha... sedih la cter nenek aku ni... xpe utk pujuk hati nenek aku yg lara ni sok pg ptg siang mlam kte p joging ngn atok na... hehehe